Gemeente Roermond

Verkeersmaatregelen bij herdenking Nationaal Indië-monument

Zaterdag 4 september a.s. komen zon 25.000 veteranen en belangstellenden samen voor de jaarlijkse herdenking bij het Nationaal Indië-monument aan de Maastrichterweg die om 14.00 uur begint. Vanwege de grote toeloop dient het verkeer rekening te houden met een aantal omleidingen, die via bebording staan aangegeven.

De Maastrichterweg is tussen de Burgemeester Geuljanslaan en de Kapellerlaan afgesloten tussen 10 en 17 uur. Het politiebureau en het Shell-tankstation blijven bereikbaar. Bezoekers van de herdenking kunnen hun auto parkeren op de twee parkeerterreinen bij kasteeltje Hattem en op het nabijgelegen terrein aan de Maastrichterweg waar eerder de voetbalvelden van RFC lagen. Vanaf het NS-station rijden bussen een pendeldienst (vanaf 10.00 uur).

In Roermond worden de Nederlandse gesneuvelde militairen herdacht die tijdens de missies tussen 1945 en 1962 in de toenmalige overzeese gebiedsdelen Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea zijn omgekomen. Op 4 september a.s. ontmoeten de veteranen elkaar en kijken terug op wat voor velen de meest ingrijpende tijd van hun leven is geweest.

Het Koninklijk Huis is bij de herdenking vertegenwoordigd door generaal-majoor Henk Morsink. In totaal worden er 106 kransen en/of bloemstukken gelegd. Onder de kransleggers zijn Tweede Kamervoorzitter Gerardina Verbeet namens de volksvertegenwoordiging, generaal-majoor Sander Schnitger namens de demissionair minister van Defensie en luitenant-generaal Lex Oostendorp namens de Nederlandse krijgsmacht. Gouverneur Leon Frissen legt een krans namens de Provincie Limburg en burgemeester Henk van Beers namens de Gemeente Roermond. Eerste publicatiedatum: 31-08-2010 Bijgewerkt: 31-08-2010