Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 01-09-2010

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 4 september
Radio 2 - 16.00 uur

JACQUELINE GOVAERT EN ERNST JANSZ IN TROS MUZIEKCAFÉ

Op zaterdag 4 september ontvangt Daniël Dekker in TROS MUZIEKCAFÉ

Jacqueline Govaert stopte in juni 2009 met Krezip. Het afgelopen jaar heeft zij nieuwe nummers geschreven voor haar solodebuut 'Good Life'. Daarvoor werkte zij onder meer samen met Alex Callier (Hooverphonic), Joost Zweegers (Novastar), Jan Peter Hoekstra (Krezip) en Tjeerd Bomhof (Voicst). Haar eerste single 'Overrated' werd direct 3FM Megahit. Het album is een tijdloze popplaat geworden, geïnspireerd door oude helden als The Beatles en Rolling Stones.

Michiel Borstlap is Nederlands meest vooraanstaande jazzpianist met een wereldwijde bekendheid. Hij won een Gouden Kalf, een Edison en diverse andere prijzen. Hij werkte onder anderen samen met Trijntje Oosterhuis en Edsilia Rombley, maar ook met buitenlandse beroemdheden als Herbie Hancock, Gino Vannelli en George Duke. Dit seizoen is hij weer solo te zien in de theaters met een aangename mix van jazz en klassiek en speelt hij stukken van zijn laatste cd 'Solo 2010'.

Ernst Jansz is een van de oprichters en boegbeelden van de popgroep Doe Maar. 'Dromen van Johanna' is het derde album van Ernst Jansz. Voor dit album vertaalde hij in twee jaar tijd twaalf teksten van Bob Dylan. Van jongs af aan is hij een groot bewonderaar van Dylan. Ook gaat hij met de gelijknamige tour de theaters in en komt er een boek uit.

Edwin Pennock schreef zijn eerste song op twaalfjarige leeftijd. Zijn debuutalbum 'Passion' kwam mede tot stand dankzij de medewerking van de voormalige begeleidingsband van rockdiva Anouk. Exact vier jaar later komt Edwins langverwachte album 'Living Free' uit. De titeltrack van dit album is geadopteerd als officiële Amnesty Song omdat deze naadloos aansluit bij de filosofie van Amnesty International.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl