Rijksvoorlichtingsdienst

Herdenking bij het Indië-monument

Nederland herdenkt zaterdag zijn omgekomen militairen bij het Indië-monument in Roermond. Defensie en de Stichting Nationaal Indië-monument organiseren de jaarlijkse herdenking waarbij zo'n 20.000 oud Indië-militairen, familieleden en nabestaanden bijeen komen om hun dierbaren die zijn gesneuveld te herdenken en te eren. Vertegenwoordigers van veteranen-organisaties en van de toenmalige krijgsmachtonderdelen leggen ruim 100 kransen.

Regionaal Militair Commando Zuid, 30 Natresbataljon en de marechaussee, Brigade Brabant Noord/Limburg Noord, ondersteunen de ceremonie. Militairen van 42 Brigadeverkenningseskadron vormen een erewacht. Vier F-16's van de vliegbasis Leeuwarden vliegen tijdens de herdenking in formatie over het Indië-monument, waarbij één F-16 de formatie zal verlaten door recht omhoog te vliegen. Deze "Missing man formation" is een eerbetoon aan de omgekomen militairen.

Namens het Koninklijk Huis legt Chef Militair Huis, generaal-majoor Henk Morsink, een krans. Namens de minister van Defensie legt generaal-majoor Sander Schnitger een krans . De Inspecteur Generaal der Krijgsmacht, luitenant-generaal Lex Oostendorp, zal eveneens een krans leggen.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed