Gemeente Brummen


Koninklijke onderscheiding voor de heer M.J. Breukink

(Oorspronkelijke publicatie datum: 04-09-2010)

Zaterdagmiddag 4 september 2010 heeft burgemeester Niels Joosten een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer M.J. (Marius) Breukink uit Hall. De 67-jarige Breukink is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De huldiging vond plaats tijdens de Hippiade van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie in Ermelo.

Paardensport
De heer Breukink is een enorme liefhebber van de paardensport. Hij is al meer dan vijftig jaar lid van Landelijke Rijvereniging en Pony Club De Veluwezoom in Brummen. Dertig jaar lang was hij actief bestuurslid, waarvan 25 jaar als voorzitter. In 2007 zette hij een punt achter deze bestuurlijke functie, maar zijn inzet voor de vereniging is er niet minder om geworden. De heer Breukink draagt nog steeds in ruime mate bij aan de groei en ontwikkeling van LR en PC De Veluwezoom.

De in Hall woonachtige Breukink is ook landelijk actief voor de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfedera-tie (KNHS). Zo heeft hij zitting in het wedstrijdplatform en was hij 13 jaar voorzitter van de kring Berkel-IJssel. Ook bekleedt de heer Breukink een functie bij de landelijke ledenraad van de KNHS en in het regio bestuur van de provincie Gelderland.

Veel succes
Als verenigingsinstructeur leidde Breukink veel ruiters en amazones op. Velen van hen waren succesvol in de wedstrijdsport. Ook trad hij talloze keren op als jurylid in de afdelingsdressuur en toonde hij zijn grote affiniteit met de springsport als creatief parcoursbouwer. Velen malen werd hij door de KNHS gevraagd als federatiever-tegenwoordiger, een functie waarbij hij de eindverantwoordelijkheid droeg tijdens wedstrijden. Ook heeft hij nog steeds zitting in de vertrouwenscommissie van de KNHS. Verder leverde Breukink als examinator een bijdrage aan de ontwikkeling van de recreatieve paardensport en is hij vanaf 2008 actief in de werkgroep die werkt aan de realisatie van ruiterpaden in de gemeente Brummen.

Zes jaar lang was de heer Breukink vicevoorzitter van de Gelderse Maatschappij van Landbouw. Ook was hij zes jaar actief als bestuurslid van de melkfabriek Coberco in Loenen.

Enthousiaste voorvechter
Door de jaren heen heeft de heer Breukink zich een robuuste en enthousiaste voorvechter getoond van het belang van de wedstrijd- en reactiesport. Hij geniet groot aanzien vanwege zijn enorme bijdrage aan de ontwik-keling van de paardensport. Zijn inzet voor de paardensport wordt lokaal, regionaal en landelijk erkend. Zijn brede deskundigheid en integriteit is van onschatbare waarde gebleken.