Vereniging van Recreatieondernemers Nederland

Ride for the Roses

Nederland is een fietsgek land. Nederland is een land dat gemakkelijk geeft aan goede doelen. Dus wat krijg je als je die twee combineert? Kom maar kijken op 5 september in Venlo, bij de dertiende Ride for the Roses. Limburg is dit jaar het domein van de fietsende inzamelingsactie voor KWF Kankerbestrijding. Per editie stappen tienduizend van die 'fietsgekke' Nederlanders op. Opbrengst vorig jaar: net geen 900.000 euro, onder meer dankzij een royale bijdrage van hoofdsponsor Alfa. Regiomanagers Ivo Gelsing, Dick Dijkstra en Frank Verkoijen van RECRON hebben gereageerd op een oproep van Alfa Accountants om mee te fietsen. Ook zij gaan de 110 kilometer gesponsord rijden en halen zo geld op voor KWF Kankerbestrijding.

De Ride for the Roses is geen wedstrijd, maar de initiatiefnemer is toevallig wél een wedstrijdrenner. Lance Armstrong (zeven keer winst in de Tour de France) overwon eind jaren negentig zijn eigen strijd tegen kanker. Thuis, in Texas, begon hij in 1997 met een rondje om de kerk voor het goede doel. Een jaar later al waaide de tocht over naar Nederland. Ondertussen is het een evenement dat steeds professioneler van opzet is. Jaarlijks is een ander deel van Nederland het decor. Deelnemers kunnen kiezen uit meerdere afstanden. Ongeveer de helft waagt zich aan de langste afstand, van 110 kilometer. 'Stoempen' (wielerjargon voor zwoegen op de fiets) is er niet bij. De deelnemers rijden in één groot lint achter elkaar, met een gemiddelde snelheid van 28 à 30 kilometer. Het levert elk jaar een indrukwekkend en kleurrijk panorama op, als de renners passeren.

De intentie van al die deelnemers is dezelfde: met z'n allen iets doen aan de bestrijding van een verschrikkelijke ziekte. Iedereen heeft in de familie of in de kennissenkring wel een of meer gevallen van kanker meegemaakt. Meerijden is voor velen een sportieve nagedachtenis.

In de Limburgse heuvels zal er allicht iets vaker een zweetdruppeltje op de voorhoofden verschijnen. Daar staat tegenover dat het parcours in schoonheid ongetwijfeld de editie van 2009 (toen in de Lingewaard) zal evenaren. Alfa neemt dit jaar deel met een delegatie van 400 rijders: medewerkers, klanten en kinderen van beide groepen. Benieuwd of de 40.000 euro die Alfa in 2009 fietsend inbracht wordt verbeterd? U kunt er nog bij zijn: kijk op www.ridefortheroses.nl.

04 augustus 2010
Ride for the Roses
04 augustus 2010
Euro-Sportring â TOP Leverancier RECRON
29 juli 2010
Kamperen centraal bij NOS Journaal
21 juli 2010
Recreatiebedrijven ontwikkelen zelfstandig marketingstrategie