Gemeente Papendrecht

5 augustus 2010

Recordpoging witte Zwitserse herdershonden zwemmen Zondag 5 september 2010 wordt tussen 15.00 en 17.00 uur in zwembad De Hooght een recordpoging gedaan om de meeste witte Zwitserse herders met baasjes in het water te hebben. Het is de bedoeling om met deze poging een vermelding in het Guinness Book of World Records te krijgen.

Voor de tiende keer wordt, aan het einde van het seizoen, het hondenzwemmen in het zwembad De Hooght georganiseerd. Hiervoor wordt het ondiepe bad gebruikt, zodat men overal kan staan. De honden moeten aangelijnd en met baasje in het water. Ook hondenbezitters van een ander ras zijn welkom.
Op de website www.papendrecht.nl/zwembad kunt u uw hond aanmelden en vindt u meer informatie.

Poster (81 KB)

Aanleg verkeersplein Burgemeester Keijzerweg - N3 Op het kruispunt Burgemeester Keijzerweg - N3 legt de gemeente een duurzaam veilig verkeersplein aan in de vorm van een zogenoemde kluifrotonde (een dubbele rotonde). Met de aanleg van het verkeersplein verbetert de doorstroming van het openbaar vervoer en het overige verkeer op het kruispunt. Het werk is gestart en wordt gefaseerd uitgevoerd. Naar verwachting is het nieuwe verkeersplein eind 2010 klaar.

Vanaf donderdag 5 augustus heeft het verkeer rechtsaf op de Burgemeester Keijzerweg richting Dordrecht een vrije doorgang (zonder verkeerslichten) naar de oprit op de N3.

Verkeershinder
Tijdens de werkzaamheden kan het snelverkeer gebruik blijven maken van het kruispunt, maar het kan wel hinder ondervinden van de werkzaamheden doordat er minder rijbanen beschikbaar zijn. In een beperkt aantal weekenden wordt het kruispunt of een toe- of afrit volledig afgesloten. Dit wordt steeds van tevoren aangekondigd.

Overlast kan worden beperkt door te kiezen voor alternatieve vervoerswijzen, zoals fiets, waterbus, openbaar vervoer of alternatieve routes zoals:

* afslag A15/Papendrecht/Alblasserdam

* afslag A15/Papendrecht/Provincialeweg N214/Veerweg, (let op: gewichtsbeperking Witte Brug max. gewicht 30 ton of max. aslast 10 ton)

* afslag A15/Sliedrecht

Langzaam verkeer wordt omgeleid
Voor (brom)fietsverkeer en voetgangers is een omleiding aangegeven: Pieter Zeemanlaan - langs de tennishal/dansschool - via een noodbrug over de sloot langs de N3 - de fiets- en voetgangerstunnel onder N3 - naar de Kattestaart, en vice versa.

Bushaltes
Sommige bushaltes worden verplaatst, anders bushaltes zijn (tijdelijk) vervallen. Dit wordt ter plaatse aangegeven.

Meer informatie over het duurzaam veilig verkeersplein en de werkzaamheden vindt u op www.papendrecht.nl

Vanaf 1 oktober meer gemak met de omgevingsvergunning Van een oude schuur een garage maken? Een dakkapel plaatsen? Een fabriek of bedrijfspand uitbreiden? Als u wilt bouwen of verbouwen, heeft u nu nog te maken met verschillende vergunningen voor wonen, ruimte en milieu. Met hun eigen criteria, procedures, ambtelijke loketten, afhandelingstermijnen, leges en toezichthouders. Vanaf 1 oktober 2010 verandert dit met de komst van de omgevingsvergunning.

Omgevingsvergunning
De omgevingsvergunning vervangt wel 25 vergunningen, waaronder de bouw-, kap- en milieuvergunning. Dit maakt het een stuk makkelijker voor de aanvrager van een vergunning.

Eén loket
`Wij maken het aanvragen van een vergunning zo eenvoudig en makkeljik mogelijk. De omgevingsvergunning helpt om het voor de aanvrager eenvoudiger te maken en helpt bij de vermindering van de regel druk. De gemeente bereidt zich nu voor om het vanaf 1 oktober soepel te laten lopen', zegt Joke Reuwer verantwoordelijk wethouder voor de invoering van de omgevingsvergunning in Papendrecht. Als burger of ondernemer kunt u straks vanuit huis of kantoor de omgevingsvergunning aanvragen. U kunt terecht op Antwoord©, het digitale loket van de gemeente. Kijk daarvoor op www.papendrecht.nl. Natuurlijk bent u ook welkom in het gemeentehuis of kunt u bellen: 14 078.

Capaciteit begraafplaats te klein
Ruimen graven op algemene begraafplaats
Ondanks de uitbreiding van de begraafplaats in 2002 is er onvoldoende ruimte voor algemene graven.
Daarom moeten we 170 graven die langer dan twintig jaar in gebruik zijn ruimen. De te ruimen graven zijn: J 1 - 35, J 79 - 150 en K 46 - 113, uitgegeven in de periode 1955 t/m 1964. Het is voor nabestaand en mogelijk om overledenen te laten herbegraven.

Ruiming
De ruiming duurt ongeveer drie weken. In oktober en november 2010 worden de graven op zorgvuldige wijze geruimd en ook het herbegraven wordt op dezelfde zorgvuldige manier gedaan.
Bekendmaken
Nabestaanden worden persoonlijk op de hoogte gesteld. Niet alle nabestaanden zijn te achterhalen. Daarom is er voor gekozen om op de begraafplaats tijdelijk bordjes neer te zetten bij de te ruimen vakken. Daarnaast is dit bericht ook te lezen op onze website en met enige regelmaat in het gemeentenieuws in de huis-aan-huis krant het Papendrechts Nieuwsblad.

Verzoek tot herbegraven
Als u niet wilt dat het graf van een overledene geruimd wordt, kunt u tot 1 september 2010 een verzoek tot herbegraven in een koopgraf indienen.

Ruimte maken
In de gemeentelijke verordening is opgenomen dat de algemene graven na 20 jaar geruimd mogen worden. Gelet op de groei van de gemeente is de geplande ruiming noodzakelijk.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Brandenburg t. 14 078.