Ingezonden persbericht


(persbericht)

Wielerhelden te gast bij bloemencorso Zundert

Zundert - Een aantal illustere oud-wielrenners zal op zondag 5 september te gast zijn bij het bloemencorso van Zundert: tourwinnaar Jan Janssen, Rini Wagtmans en Servais Knaven. Zundert is niet alleen corsodorp, maar ook wielerdorp. De gemeente Zundert bracht vele wielrenners van naam voor, zoals Janus Braspennincx, Henk Nijdam, Jacques Hanegraaf, Johan van der Velde en Jelle Nijdam. Voor vele (oud-)wielrenners is Zundert dan ook een bekende plek. Zo heeft tourwinnaar Jan Janssen diverse kennissen in Zundert, waaronder de familie Nijdam, waardoor hij ook de verhalen over het corso kent. Hij ziet er erg naar uit om het corso zelf nu eens aan den lijve te ondervinden.

Oud-tourrenner Rini Wagtmans heeft zelf een corso-historie. Hij woonde op jonge leeftijd een aantal jaren in Zundert, in café de Corso aan de Prinsenstraat (dat nu niet meer bestaat). In 1962 en 1963 was hij duwer onder de wagen van buurtschap Veldstraat, en in 1964 was hij stuurman onder een van de wagens van buurtschap Helpt Elkander. Hij was toen 18 jaar. Zijn wielercarrière is begonnen toen hij nog in Zundert woonde.

"Ik heb bij het Zundertse corso geleerd wat maatschappelijke verbondenheid en gemeenschapszin betekenen," vertelt Wagtmans. "Het heeft grote indruk gemaakt. Ik ben een trouwe bezoeker van het corso, ik bezoek het al veertig jaar lang, ik sla geen jaar over. En als ik Russische gasten op bezoek heb, gaan ze niet weg voordat ik ze het corso en Van Gogh heb laten zien." Wagtmans is tegenwoordig adviseur van de Kazachse wielerploeg Astana en woordvoerder van de nationale wielerfederatie van de voormalige Sovjetrepubliek.

Servais Knaven, onder meer winnaar van een touretappe in 2003 en van Parijs-Roubaix, woont in Meerle en is ook niet onbekend met het corso.

----------
Bloemencorso Zundert is een pracht van een evenement en wordt gedragen door louter vrijwilligers. Het vindt steeds plaats op de eerste zondag van september.

Bezoek de website
www.bloemencorsozundert.nl
Noot voor redacties


Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht