Ingezonden persbericht


PERSBERICHT woensdag 1 sept 2010
5 en 11 september Zingende Beelden

Programma Zingende Beelden uitgebreid
Beeldenpark Leidsche Rijn boordevol magische reisverhalen

Op zondag 5 september zindert Beeldenpark Leidsche Rijn van magische reisverhalen. De voorstellingen die afgelopen zondag op het programma stonden, zijn doorgeschoven naar komende zondag. Hierdoor staat het Beeldenpark Leidsche Rijn, met een uitgebreide programmering op 5 september, volledig in het teken van Zingende Beelden.

Vanwege het slechte weer van afgelopen zondag is het programma van 29 augustus verschoven naar 5 september 2010. De organisatie van Zingende Beelden heeft deze wijziging ingevoerd om het project goed tot zijn recht te laten komen. "Hierdoor is komende zondagmiddag extra feestelijk omdat het publiek dan alle muziektheaterroutes op één dag kan meemaken." aldus artistiek leider Gérard van Kalmthout.

Over Zingende Beelden; 5 en 11 september
Op 5 september staat het Beeldenpark Leidsche Rijn in het teken van een spannende mix van muziek, theater en beeldende kunst. Voor het eenmalige project Zingende Beelden maakte een keur aan schrijvers en muzikanten zes meeslepende muzikale vertellingen. Elke vertelling duurt 15 minuten. Met onder andere optredens van Lilian Vieira (Zuco 103), Michiel Flamman (Solo), Audrey Bolder e.a. De vertellingen zijn voor het hele gezin geschikt en gratis toegankelijk.

De zes bijzondere vertellingen komen als muzikaal reisverhaal samen in een spectaculaire Grande Finale op zaterdag 11 september. Dit concert is éénmalig te zien bij de Wood Chapel met o.a. Andreas Suntrop, Gabby Bakker, Simon Gitsels, Audrey Bolder, Victorine Plante, Ronald Straetemans, Izaira Kersten, Roos Rebergen, Otto de Jong en Lílian Vieira.

Muzikant en componist Michiel Flamman (Solo) schreef speciaal voor Zingende Beelden de muzikale composities voor de routes en de Grande Finale.

De Grande Finale Zingende Beelden maakt onderdeel uit van het Uitfeest en sluit in het kader van Zingende Beelden feestelijk af met een speciale openluchtvertoning van 'JA ZUSTER, NEE ZUSTER' van het Nederlands Film Festival in aanwezigheid van cast & crew.

De uitgebreide programmering en de praktische informatie staan op de website www.zingendebeelden.nl

Praktische info
Beeldenpark Leidsche Rijn
In 2009 werd het Beeldenpark Leidsche Rijn geopend: een serie unieke beelden van internationaal bekende kunstenaars in het Leidsche Rijn Park. Het Beeldenpark is dagelijks gratis te bezichtigen. Kijk voor de wandelroute op www.beyondutrecht.nl

Voor meer informatie, kijk op www.zingendebeelden.nl

Noot voor redacties