Erasmus Universiteit Rotterdam

Bijeenkomst International Association of Law Libraries (IALL)

Datum
Van: 05 september 2010 09:00
Tot: 09 september 2010 17:00

---

Locatie:
Den Haag en Rotterdam

Toelichting
Universiteitsbibliotheek van de Erasmus Universiteit Rotterdam organiseert mede de 29e Bijeenkomst van International Association of Law Libraries (IALL). Nadruk ligt op internationale juridische informatie en recht.

Universiteitsbibliotheek EUR medegastheer bijeenkomst over juridische informatie en recht

De universiteitsbibliotheek (UB) van de Erasmus Universiteit Rotterdam is samen met de bibliotheek van het Vredespaleis in Den Haag gastheer van de 29ste bijeenkomst van de International Association of Law Libraries (IALL), dat start op zondag 5 september 2010. Deze jaarlijkse bijeenkomst staat in het teken van internationale juridische informatie en recht.

De conferentie start in Den Haag en zal internationale deelnemers de gelegenheid bieden kennis te maken met de hoofdstad van het internationaal recht. Men bezoekt de wereldberoemde gerechtshoven als het Internationaal Hof van Justitie, het Internationaal Strafhof, het Internationaal Straftribunaal voor het voormalige Joegoslavië en het Permanent Hof van Arbitrage. De nadruk zal onder andere in Den Haag liggen op controversiële en actuele juridische thema's zoals euthanasie en vluchtelingenbeleid. Sprekers zijn vooraanstaande wetenschappers, juristen en leden van de juridische gemeenschap in Nederland.

Het bezoek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en de haven van Rotterdam zal het decor zijn voor discussies over het zee- en transportrecht. Sprekers zullen onder meer zijn prof. mr. F. Smeele, prof. dr. Ellen Hey en dr. M.A.I.H Hoeks van de Erasmus School of Law.

Zie het volledige programma van de vijfdaagse bijeenkomst.