Goed Doel Expositie bij Galerie Pictura


AIJEN GEM. BERGEN L., 20100824 -- Aijen gem. Bergen Lb., 5 september 2010 om 15.00 uur zal dhr. Leo Visser, directeur van de stichting "Red een Kind", een bijzondere expositie openen. Amateur-kunstenaars zullen hun werk exposeren en van de opbrengst van de verkochte kunstwerken gaat 40% naar de Stichting Red een Kind (www.redeenkind.nl) en Stichting Jeugdkamp Boemerang www.jeugdkamp-boemerang.nl , de werken zijn te zien op www.redeenkind.galeriepictura.nl en bij Galerie Pictura t/m 3 oktober.

De kunstenaars zijn Yvonne Beeuwkes, Paul Jansen en Cunera van Grootel uit Bergen L. en Marjo Abels uit Oeffelt met schilderijen, Nanno Dijk uit Gennep met houten beelden en Jacqueline Gielen en Louise Janssen-Ponjee uit Aijen met sieraden.

Red een Kind is een christelijke ontwikkelingsorganisatie, actief in 18 landen in Azië en Afrika. Red een Kind stelt gezinnen en hun gemeenschappen, die worden geconfronteerd met marginalisering, discriminatie en armoede, in staat een goede en veilige plek te zijn voor kwetsbare kinderen, in liefde, waardigheid en met kansen. Hulp is in eerste instantie geconcentreerd op kinderen. Red een Kind helpt hun levensstandaard te verbeteren. Deze hulp heeft ook impact op de ouders of verzorgers. Speciale focus is er op de versterking van de kinderen die leven in armoede en bovendien geconfronteerd worden met andere problemen in hun leven zoals een handicap. In nauwe samenwerking met lokale partners is Red een Kind verantwoordelijk voor de opvang van kinderen in meer dan 120 kinderzorg- en dagcentra in vijftien landen in Azië en Afrika. Als het nodig is, helpen we ook het gezin. Op die manier helpen we nu al 25.000 kinderen.
Maar Red een Kind doet meer. De kinderen krijgen (beroeps)onderwijs.
We helpen jongeren bij het zoeken van werk door middel van baanbemiddeling. Ook is er een speciaal programma voor mensen en gezinnen die getroffen zijn door HIV/aids. Materiële, emotionele en geestelijke hulp gaan hand in hand.

De Stichting Jeugdkamp Boemerang verzorgt, op initiatief van de Rotary Service Club uit het land van Cuijk en Nrd. Limburg, sinds 1998 elk jaar in de maand augustus het Jeugd Vakantiekamp. Gedurende vijf dagen kunnen 30 tot 35 kinderen hun hart ophalen. Het natuurlijk leuke en gevarieerde programma van activiteiten wordt verzorgd door de Scouting Cuijk en enkele leden van de Rotary.
De kosten voor deze vakantieweek worden gedragen door deze stichting.

De expositie bij Galerie Pictura zal te zien zijn t/m 3 oktober 2010.
Kijk ook op www.redeenkind.galeriepictura.nl





Ingezonden persbericht