Groene maand september bij IVN West-Friesland


Varen door De Weelen met de IVN fluisterboot

LUTJEBROEK, 20100830 -- De hele maand september zijn er in Nederland honderden (natuur)activiteiten en excursies. De Groene Maand activiteiten zijn ook dit jaar weer zeer uiteenlopend, maar vooral uniek en kleinschalig.

Op zondag 5 september organiseert IVN West-Friesland een gezinsexcursie: Varen door De Weelen. Een andere kijk op de natuur van de oude, waterrijke vaarpolder met de mooie Klokkenweel, de Ruiterweel en de Lutjebroekerweel in nazomertooi. Het IVN heeft een geluidloze, elektrisch aangedreven boot die de gids de gelegenheid geeft een en ander te vertellen over de omgeving.
Tijdens een twee uur durende vaarexcursie wordt ingegaan op de natuur van dat moment. Dat kunnen planten zijn zoals de Gele plomp, Munt en Harig wilgenroosje met vlinders en andere insecten. Vergeet de scherende zwaluwen niet, de aalscholvers, ganzen, en soms een kiekendief, buizerd of lepelaar. Het IVN heeft kijkers beschikbaar om alles nog beter te kunnen zien. Met de IVN fluisterboot en gids hoor en zie je meer onderweg.
Verzamelen om 14.00 uur bij kruising Kadijkweg-Grootslagweg achter Lutjebroek. De kosten bedragen ¤ 2,00 p.p. Vooraf opgeven bij Theo Ruiter op 0228-515797.





Ingezonden persbericht