Jonge meiden maken hun buurt leuker


Bahar (11) en Latifa (10) organiseren groot feest in Delft

DELFT, 20100831 -- Op zondag 5 september is er op het grasveld aan de Beethovenlaan van alles te doen voor jong, oud en iedereen die daar tussen in zit! Allemaal dankzij Bahar (11) en Latifa (10). Zij hebben `The Party Day` op poten gezet.

Kijk, zo zien we ze graag: twee enthousiaste meiden die niets liever willen dan een feest organiseren om hun buurt nóg leuker te maken.

Niks was ze te gek bij het bedenken van activiteiten voor het feest. Zo komt er op 5 september, van 13:00 tot 18:00, een groot luchtkussen, een bingo, een cola-boer-wedstrijd, een racebaan, suikerspinnen, popcorn, een open podium en een tekenwedstrijd. Natuurlijk zijn daar leuke prijzen mee te winnen. De meeste activiteiten zijn helemaal gratis, en voor consumpties kun je `voor weinig' bonnen aanschaffen.

Bahar en Latifa zijn 11 en 10 jaar en wonen zelf aan de Haydnlaan. Ze vinden het vooral belangrijk dat de mensen uit de buurt elkaar beter leren kennen door een leuke dag met elkaar door te brengen. Maar, een stukje eigenbelang zit er ook in: ze willen graag leren hoe ze beter samen kunnen werken. Met al hun ideeën zijn ze naar de buurtcoach van Kan Wél! gegaan en hebben hun plannen stap voor stap uitgewerkt.

Kan Wél! helpt jongeren die ideeën hebben om hun buurt leuker, veiliger of socialer te maken. Met als belangrijkste insteek: de jongere is zélf verantwoordelijk voor het project. Het gevolg daarvan is dat de jongere vaardigheden leert, drempels overwint, betrokken is en uiteindelijk zélf trots kan zijn op het resultaat. Woningbouwcorporatie Woonbron heeft het initiatief genomen om Kan Wél! in te schakelen in Buitenhof. Inmiddels zijn er veel succesvolle projecten door jongeren verwezenlijkt. Van een hiphopfeest tot een offerfeest alleen voor dames, van een zaalvoetbaltoernooi tot racen met mini-auto's. Al die activiteiten laten zien dat de jongeren in Buitenhof actief, creatief en betrokken zijn.

Kan Wél! is een project van het Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken (www.lsabewoners.nl).





Ingezonden persbericht