Gemeente Tilburg

Persbericht

1 september 2010

Ambassadeurs voor groter bereik Meedoenregeling

Greg van Hest bijt spits af

De Meedoenregeling, een bedrag van 70 euro voor Tilburgse minima om zinvolle dingen te doen, gaat deze week wederom van start. Uit cijfers blijkt dat in voorgaande jaren niet alle minima in de stad van deze regeling gebruik maakten. Om meer bekendheid aan de regeling te geven, zet de gemeente daarom ambassadeurs in. Ook wordt in september een tour door verschillende wijken georganiseerd.

"En dat is nodig", aldus wethouder Jan Hamming (armoedebeleid). "Afgelopen jaar hebben ongeveer 4.000 minima van de regeling gebruik gemaakt. En dat terwijl er zeker 20.000 minima voor in aanmerking komen. Ik vind dat meer minima van de kansen die de Meedoenregeling biedt gebruik kunnen maken. Want mensen die in armoede leven, beknibbelen vaak als eerste op sporten of bijvoorbeeld deelname aan een cursus. Juist deze invulling van vrije tijd is belangrijk om mee te doen aan de samenleving, om contacten met anderen op te doen, je netwerk te vergroten en om even weg te zijn uit de dagelijkse sleur."

Ambassadeurs

Om de Meedoenregeling een begrip te laten worden onder Tilburgers en vooral onder minima, zijn dit jaar ambassadeurs aangesteld. Zij zijn het gezicht van de Meedoenregeling en vertegenwoordigen een brede groep vanuit de Tilburgse bevolking. Bekende Tilburgers, waaronder Greg van Hest, Ferry van de Zaande, Hind Hakki (Double H), Wesley, Willem II-spelers, maar ook Pater Poels en de Tilburgse Kinderraad zetten zich in om de Meedoenregeling een gezicht te geven.
Greg van Hest bijt het spits af. Hij neemt zondag 5 september deel aan de Ten Miles. Hij zal om 14.00 uur aanwezig in het T-paviljoen op het Willemsplein om te vertellen waarom hij ambassadeur is voor de Meedoenregeling. Ook deelt hij handtekeningen uit op de speciale 'Ik doe mee'-ansichtkaart.

In september vindt ook de Meedoentour plaats. Bij allerlei evenementen en activiteiten in Tilburgse wijken wordt voorlichting gegeven. Daarnaast verzorgen sporters en Meedoenambassadeurs bij die evenementen clinics. De Meedoentour trekt onder andere langs de Zuiderbazaar (12 september), jongerenfestival HYPE (12 september) en Urban Sports Tilburg West (24 september).

Meedoenregeling

De Meedoenregeling biedt activiteiten op het gebied van sport, spel, cultuur en educatie. De regeling is bedoeld voor Tilburgers met een inkomen lager dan 120% van de bijstandsnorm (sociaal minimum). De regeling is niet alleen bedoeld voor mensen met een bijstands- of andere uitkering, maar ook voor mensen die werken en bijvoorbeeld door minimumloon/ parttime werk ook onder de 120% van de bijstandsnorm verdienen. Voor een volledig overzicht van de regeling en aanvraagmogelijkheden: www.tilburg.nl/meedoenregeling of telefonisch via 013 213 1313. Langsgaan bij één van de balies van loket Z in de stad kan ook.

---