Sonnettenwedstrijd Leudal nadert ontknoping


Drie dichters in de race om Dichter bij Waterschapprijs

GRATHEM, 20100812 -- De landelijke sonnettenwedstrijd in de gemeente Leudal die is uitgeschreven in het kader van het driedaagse festival Dichter bij het Water op 3, 4 en 5 september, nadert zijn ontknoping. Rosa Schogt uit Amsterdam, Eppie Dam uit Kollum en Maarten Beemster uit Zeist zijn de genomineerden voor de Dichter bij het Waterschapprijs. Een van hen ontvangt de cheque van ¤ 1000 die gesponsord is door Waterschap Peel en Maasvallei.

Wie de winnaar is, wordt bekend gemaakt tijdens de slotmanifestatie op 5 september om 20.00 uur in Trefcentrum Aldenghoor, Kasteellaan 7, 6081 AN in Haelen.

De sonnettenwedstrijd is een initiatief van Stadsdichter Frits Criens van de gemeente Leudal. Er kwamen meer dan 200 inzendingen binnen uit Nederland en België. Een vakjury onder voorzitterschap van Jos Versteegen heeft de drie genomineerden aangewezen.
Waterschap Peel en Maasvallei heeft ook nog een publieksprijs aan de wedstrijd verbonden, waarvoor de tien beste gedichten in aanmerking komen. Op de site van het waterschap kunt u uw stem uitbrengen: www.wpm.nl/dichterbijhetwater. De winnaar van de publieksprijs ziet straks zijn gedicht vereeuwigd op een informatiebord bij de Neerbeek in Neer.

Stichting Kunst en Cultuur Leudal