Ingezonden persbericht


Programma WMDC September 2010

WMDC Specials: Express Yourself voorronde
Zondag 5 september | 14.00 | ¤4
Express Yourself is 'all styles battle all' urban danscompetitie, georganiseerd door de Groove Kings, waarbij het gaat om het individuele allround talentniveau en improvisatievermogen van een urban danser. In een 1 tegen 1 wedstrijd wordt er bepaald wie zich het meest kan aanpassen aan de muziek die gedraaid wordt door de DJ's en de opdrachten die mee gegeven worden door de organisatie.

***

Te gast in het WMDC: Muziek voor Gaza, een benefietconcert Donderdag 16 september | 19.00 | ¤15
Rotterdam voor Gaza presenteert een benefietconcert met optredens van jazzdiva Denise Jannah, begeleid door de Cubaanse pianist Ramón Valle, en een swingend optreden van de Rotterdamse band Maghreb Mania. Stadsdichteres Jana Beranovà draagt het Rotterdamse solidariteitsgedicht voor. De opbrengsten van deze avond worden ingezet ten behoeve van muziekprojecten voor de kinderen in de Gazastrook.

***

WMDC Specials: Express Yourself voorronde
Zondag 19 september | 14.00 | ¤4
Express Yourself is 'all styles battle all' urban danscompetitie, georganiseerd door de Groove Kings, waarbij het gaat om het individuele allround talent niveau en improvisatievermogen van een urban danser. In een 1 tegen 1 wedstrijd wordt er bepaald wie zich het meest kan aanpassen aan de muziek die gedraaid wordt door de DJ's en de opdrachten die mee gegeven worden door de organisatie.

***

WMDC Specials: Full Moon Concert

Donderdag 23 september | 20.30 | Gratis

De Full Moon concerten zijn maandelijkse vieringen van muziek en andere vormen van kunst over de hele wereld in het WMDC. Studenten van de World Music Academy presenteren een variatie van traditionele muziek zoals Indiase en Turkse muziek, latin, flamenco en tango. Maar ook crossculturele projecten, klassieke muziek en jazz komen aan bod. De artiesten creëren op deze avonden samen met het publiek een magische sfeer onder het licht van de volle maan.

***

Casa de la Musica: Charanga 214 + Osvaldo Chacón

Vrijdag 24 september | 21.00 | ¤10 / ¤8 (R'dam Pas / CJP)

In de live salsaserie Casa de la Musica speelt de internationale groep muzikanten van Charanga 214 een centrale rol als huisband. Neem Europese klassieke muziek en instrumenten, meng het met Afrikaanse percussie-instrumenten en je krijgt een idee wat Charanga inhoudt.

Vanavond wordt de huisband bijgestaan door Osvaldo Chacón. Chacón begon zijn carrière als muzikant toen hij enkele Cubaanse salsabands als Pualito FG en El Medico ontmoette. In 1995 voegde hij zich bij Bamboleo als de lead singer naast het charismatische vrouwelijke duo Haila en Vannia. In 1997 kreeg Chacón een eigen salsa band, de Chacón y su Timba.

***

Kinderserie: WorldKids Marokko - Yuba en de magische Ring

Woensdag 29 september | 15.00 | ¤3 / ¤1 (vanaf 10 kinderen)

Yuba en de magische ring is een Berbersprookje over een arme jongen die veel van dieren houdt. Iedere dag krijgt hij geld van zijn moeder om eten te kopen op de markt. Maar in plaats van eten, koopt hij elke dag een ander dier. Op een dag redt de jongen een hond uit de handen van een boze marktkoopman. Als dank daarvoor krijgt hij een ring die zijn leven een spannende wending geeft. In deze muzikale voorstelling leren de kinderen de beginselen van de Marokkaanse (Berber) taal. Ook leren ze, net als de bewoners van Marokko, te praten met dieren. Leeftijd vanaf 6 jaar.

De podiumprogrammering van het WMDC wordt mede mogelijk gemaakt door dienst Kunst en Cultuur en Deelgemeente Delfshaven.




Ingezonden persbericht