Ingezonden persbericht


(persbericht)

TV-kijkend corsopubliek mag stemmen per sms
Zundert - De vele corsoliefhebbers die het corso van Zundert live op tv kijken, kunnen dit jaar hun favoriete corsowagen kenbaar maken per sms. Het corso heeft een nieuwe prijs ingesteld voor de buurschap met de meeste sms-stemmen: de kijkersprijs. TV-aandacht groeit, nu ook ATV Antwerpen aandacht besteedt aan het corso.

Het corso heeft vele kijkers. Naast tienduizenden bezoekers zijn er honderdduizenden tv-kijkers die het corso live op Omroep Brabant tv zien. Deze grote groep corsoliefhebbers kan vanaf dit jaar zijn favoriete corsowagen sms'en.

De 'Kijkersprijs', zo gaat hij heten. Hij is ingesteld om tegemoet te komen aan de honderdduizenden die het corso live volgen op tv en wordt mogelijk gemaakt door de lokale omroep ROStv Zundert en Omroep Brabant. Corsokijkers, of ze nu in Zundert langs de route staan of thuis voor de tv zitten, kunnen hun favoriete wagen sms'en en zo meebepalen welke buurtschap de kijkersprijs wint. Net zoals de overige prijzen wordt deze bekendgemaakt tijdens de tweede doorkomst van de stoet langs de Markt in Zundert. Ook de uitreiking van de kijkersprijs is dus live op tv te zien.

Nieuw dit jaar is de aandacht van de Vlaamse tv voor het corso: ATV (Antwerpen) besteedt in het programma DAG-TV aandacht aan het corso in de week voorafgaand aan zondag 5 september. Corso-omroeper en -kenner Koen Schyvens, Belg van geboorte, is te gast in het programma. Ook op de zondagochtend 5 september, direct voorafgaand aan de stoet, besteedt ATV aandacht aan het corso in 'Wakker op zondag'.

Het corso is ook te zien op de Nederlandse landelijke tv. Omroep Max verzorgt een uitzending over het corso op vrijdag 10 september.

Omroep Brabant zendt het corso live uit, net zoals voorgaande jaren in samenwerking met de lokale omroep ROStv Zundert en de Stichting Bloemencorso Zundert. Op zondag 5 september van 13.45 uur tot uiterlijk 18.30 uur zijn de corsostoet, de emoties, de Zundertse jubel en de uitslag live te zien op Omroep Brabant tv. Lokaal op ROStv Zundert is de uitzending ook te volgen. 's Avonds is er een samenvatting. Met digitale tv is het corso van Zundert daarmee ook landelijk live te volgen, en via internet zelfs wereldwijd.

ROStv Zundert herhaalt in de week voor corso dagelijks de uitzending van 2009 (vanaf 15.00 u), en in de week na het corso dagelijks de uitzending van 2010 (vanaf 20.00 u).

Bloemencorso Zundert is een pracht van een evenement en wordt gedragen door louter vrijwilligers. Het vindt steeds plaats op de eerste zondag van september.

Bezoek de websites
www.bloemencorsozundert.nl/
www.corsokoorts.nl/

Noot voor de redactie (