Provincie Overijssel

Doe mee aan het langste dorpsfeest!

26 augustus 2010

Kom op zondag 5 september fietsen op de O van Overijssel

Fietsen op de O van Overijssel wordt zondagmiddag 5 september van 14.00 tot 17.00 uur een bijzondere gebeurtenis. Op de fietsroute van 180 km op de grootste cirkel binnen de grenzen van de provincie worden door de bewoners allerlei culturele activiteiten georganiseerd. Meer dan zeventig activiteiten zijn al bekend, dat wil zeggen gemiddeld om de 2 à 3 km een activiteit (10 tot 15 minuten fietsen). En er komen nog steeds activiteiten bij.

De O van Overijsel valt onder het festivalbeleid van de provincie Overijssel. De campagne Beeld van Overijssel vormt de paraplu van de in totaal tien onderdelen van de culturele zomer van 2010. Meer informatie: www.beeldvanoverijssel.nl/.

Balonnen

Langs de route zijn er regelmatig uitgiftepunten waar gratis rode ballonnen worden uitgedeeld om aan de fiets te bevestigen. Zo vormen alle fietsers samen als het ware een grote levende O van Overijssel. De O-fietsroute wordt op alle kruispunten met witte ballonnen gemarkeerd. Wilt u zelf ook iets doen langs of op de route dan bent u natuurlijk van harte welkom. Hoe meer activiteiten hoe levendiger de cirkel. Op de website www.ovanoverijssel.nl is op de inzoombare kaart de exacte route te zien en is de meest recente lijst van activiteiten en uitgiftepunten te vinden.

O van Overijssel

Het 'Langste Dorpsfeest' is onderdeel van het project de O van Overijssel. Eind juni heeft de grote Rode Bol in drie weken de gehele cirkel afgewandeld. In de afgelopen maand augustus zijn er 10.000 gratis fietsrouteboekjes van de O verspreid via de VVV's. En voor het najaar staat het planten van bomen op de cirkel en de première van de O-documentaire op het programma. En er wordt zelfs al gesproken over een mogelijke O-wielerronde of O-kunstroute voor volgend jaar.

De O-fietsrouteboekjes zijn gratis verkrijgbaar bij alle VVV's (zolang de voorraad strekt) of via de website à EUR 3,50 www.ovanoverijssel.nl. Tevens kunt u van de site de fietsroute voor GPS gratis downloaden.

We geven u alvast een indruk van de activiteiten die u op de route kunt verwachten:

Tussen Bathmen en Wijhe:

Poëzie in de boom, zang bij de put, papagaai-theater, taartentent, streekverhalen, kinderspelen, streekproducten, saxofoon en djembee, de eenzame drummer, kindertheater, dwalende dwazen, fraaie vogelhuisjes, reuze klaprozen, world jam sessie, bookcrossing, kanovaren, kungfu & Qigong, ezeltje rijden;

Tussen Wijhe en Nieuwleusen:

Open atelier, O-schilderijen uit Marle, open paardenhouderrij, amateurkunst, bookcrossing, molenzicht, beeldend werk, fietsaankleders
- een karavaan van verrassingen, de Vecht-muziek, Boerhoes en theetuin;

Tussen Nieuwleusen en Kloosterhaar:

Muzikanten, bezoek de boer, pannenkoeken proeven, draaiende molen, eierenvangen, valkenier, wild west show, streekverhalen, bookcrossing, natuuractiviteitencentrum De Koppel, oversteek Almelo's kanaal, een vrolijke boomgaard, accordeonfestival;

Tussen Kloosterhaar en Bornerbroek

Jongerenkoor, schilderijen in de tuin, kunstige tassen, open huis paardenmelkerij, harmonicaspelers, beeldentuin, fietsservicepunt, bookcrossing;

Tussen Bornerbroek en Bathmen

Dweilband, muziek op terras, schapen drijven, boerendans, accordeon, open bakkerij, bijenvolk, tol heffen, theehuis, bookcrossing, actief rustpunt, museum de Pothaar, wellness in de wei, BellJar Miniatuur Interieurkunst.

Rode ballonnen worden in ieder geval uitgegeven op de volgende locaties:

* Herxen, dorpshuis Herxer Marke, Herxen 1;
* Zwolle, Wythmenerplas, Hoeksererfpad;

* Stuw over de Vecht, Koepelallee 8 Dalfsen;
* Nieuwleusen, kruising Weteringland en Bosmansweg;
* Balkbrug; Zwolseweg (in centrum);

* Dedemsvaart, Kwekerij Moerheim, Moerheimstraat 78;
* Rheezerveen, Stoetenslagh, Elfde Wijk 42;
* Hardenberg, Natuuractiviteitencentrum De Koppel, Vechtstraat 8;
* Bruchterveld, De Wingerd, Broekdijk 12;
* Kloosterhaar, Dorpshuis 't Haarschut, Dorpsstraat 17;
* Bruinehaar/Langeveen, Dorpshuis Bruinehaar, Gravenlandweg 18;
* Harbrinkhoek, paardenmelkerij Sand, Voshaarsweg 15;
* Almelo, 't Maatveld, Tusveld 31;

* Bornebroek, 't Brookshoes, Pastoor Ossestraat 21;
* Enter, Fam. Moes, Goorseweg 39;

* Markelo/Holten, Rustpunt Spakman, Beuzebergerweg 51;
* Bathmen, kruising Apenhuizerweg en Apenhuizerenkweg;
* Lettele - centrum, kruising Oerdijk en Bathmenseweg
* Deventer/Schalkhaar, Zandbelterbrug, rustpunt Theepot, kanaaldijk Oost 24;

* Deventer/Diepenveen/Wesepe, Restaurant Nunu, Raalterweg 22;
* Middel, kruising Soestwetering en Dingshofweg;
* Wijhe, kruis.