Ingezonden persbericht


(persbericht)

Kaartverkoop corso breekt alle records

Zundert - de voorverkoop van entree- en tribunekaarten voor Bloemencorso Zundert op zondag 5 september breekt alle records. Via de vernieuwde website kunnen corsoliefhebbers online entree- en tribunekaarten bestellen én meteen met iDEAL betalen. De tribuneplaatsen zijn momenteel bijna uitverkocht, mede door toenemende interesse van binnenlandse en buitenlandse touringcarbedrijven.

Dit jaar is een belangrijke wens van de Stichting Bloemencorso Zundert in vervulling gegaan: een grondige 'facelift' van de online verkoop van entree- en tribunekaarten met daarbij de invoering van de mogelijkheid om bestellingen direct via iDEAL te kunnen betalen. Ook de Zonnewijzer (het programmaboekje) en de Corsotour (een arrangement om het 'tikken' van de corsowagens zelf mee te maken op de zaterdag voor het corso) kunnen sinds dit jaar online worden besteld.

Door een combinatie van de vernieuwde website met online betalingsmogelijkheden en uitgebreidere PR-activiteiten loopt de online voorverkoop storm. De meeste tribunes zijn momenteel uitverkocht.

Er zijn, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, 30% meer entree- en tribunekaarten aangeschaft waarvan het merendeel via de vernieuwde website is besteld en via iDEAL is betaald. Het bloemencorso heeft 5500 tribuneplaatsen beschikbaar voor de vrije verkoop. Daarvan is momenteel nog slechts 10% beschikbaar. Als de voorverkoop in dit tempo aanhoudt, zijn op corsozondag 5 september alle tribunes volledig uitverkocht.

Stichting Bloemencorso Zundert overweegt volgend jaar het aantal tribunelocaties en -plaatsen uit te breiden om het groeiende publiek een goede plek te kunnen bieden. Voor het komend corso, over anderhalve week, is dat helaas te kort dag.

Een belangrijk deel van de toegenomen belangstelling komt van touroperators. Steeds meer mensen komen in georganiseerd verband per touringcar naar het corso. Daarnaast blijkt dat de belangstellende touringcarbedrijven steeds vaker van buiten de regio afkomstig zijn.

Met openbaar vervoer is het corso volgende week zondag overigens ook weer prima bereikbaar. Veolia rijdt op zondag 5 september met een aangepaste dienstregeling: elk kwartier rijdt vanaf NS-station Breda een rechtstreekse busdienst naar Zundert. Corsobezoekers kunnen uitstappen vlakbij de corsoroute. Een dalurenkaartje (heen en terug maar exclusief entree van het bloemencorso) kost slechts 3 euro en kan gewoon bij de chauffeur worden aangeschaft.

Bloemencorso Zundert is een pracht van een evenement en wordt gedragen door louter vrijwilligers. Het vindt steeds plaats op de eerste zondag van september.

Bezoek de website
www.bloemencorsozundert.nl

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht