Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

26 augustus 2010

---

Groene AS dag: pak de fiets!

26 augustus 2010

groene as dag

Zondag 5 september vindt de Groene AS publieksdag plaats. Er zijn acht fietsroutes van ongeveer vijftien kilometer uitgezet, die deels door Nieuw-West lopen. Tussen 11.00 en 16.00 uur kunt u op de route diverse locaties bezichtigen of rondleidingen volgen. Voor de enthousiaste fietsers is er een lange route van ongeveer zestig kilometer beschikbaar.

Acht fietsroutes

De Groene AS, een aantrekkelijk en aaneengesloten natuur- en recreatiegebied ten zuidwesten van Amsterdam, loopt dwars door stadsdeel Nieuw-West. In een nieuw uitgegeven fietsboekje zijn acht fietsroutes uitgezet, waaronder de Tuinen van West route, de Scheggen route en de Sloten route. De fietsboekjes worden zondag 5 september op verschillende locaties uitgedeeld en zijn af te halen bij de balies van de stadsdeelkantoren in Nieuw-WEst (zolang de voorraad strekt).

Activiteiten op locatie

Zondag 5 september wordt er op verschillende locaties op de routes activiteiten en rondleidingen georganiseerd. De boswachter van de Lange Bretten verzorgt tweemaal een struintocht en u kunt een kijkje nemen bij onder andereTuinpark de Groote Braak, Volkstuinpark Ons Buiten, Natuurtuin de Wiedijk of de Molen van Sloten. Er zijn nog veel meer locaties en rondleidingen die u kunt bezoeken. Kijk voor een overzicht en kortingsacties op de flyer.

Opening

De officiële opening van de Groene AS Dag vindt plaats om 12.30 uur bij Paviljoen Aquarius (Anton Schleperspad 10). Dit is een goed startpunt voor een fietstocht. De eerste 300 bezoekers ontvangen een gratis ijsje.

Meer informatie

Kijk op www.groene-as.nl voor meer informatie over de Groene AS en de Groene AS Dag op zondag 5 september.