Provincie Antwerpen


Lekker eten en drinken, een leuke beestenboel en volop demonstraties en animatie!

PROMinANT: 5 september - officiële opening vanaf 10.30 uur - Geel (Ten Aard )


----------
Nu zondag 5 september vindt in Geel de 8ste editie van PROMinANT plaats, hét plattelandsevenement van de provincie Antwerpen. Je proeft er van het Antwerpse platteland: letterlijk op de markt met hoeve- en streekproducten (25 kraampjes!) en figuurlijk op het feestterrein waar je talrijke demonstraties en animaties kan meemaken. Een leuke beestenboel is uiteraard van de partij, en je maakt kennis met de hypermoderne landbouw van vandaag, zowel op het feestterrein zelf als op de boerderij van het praktijkcentrum Hooibeekhoeve. Daar kun je, na een rit met de shuttle, de melkrobot in werking zien en het maïsdoolhof (ingezaaid met gps-technieken) bezoeken. Als kers op de taart maakt elke bezoeker kans op een ballonvaart na deelname aan een zoektocht onder leiding van de KOE-lste koe van onze provincie. Kortom: voor elk wat wils!

De pers is uitgenodigd op de receptie en officiële opening van de 8ste editie van PROMinANT, die plaatsvindt vanaf 10.30 u. Uiteraard bent u de hele dag welkom (10-18u) voor foto's en interviews. Handig is als u uw aanwezigheid op voorhand bevestigt. Indien dit niet mogelijk is, gelieve dan uw perskaart mee te brengen om een vlotte toegang te verzekeren. De pers kan zich aanmelden aan Inkom 1.

Programma
10 uur:
Opening PROMinANT voor het grote publiek
10.30 uur:
Verwelkoming pers en VIP - receptie met lekkers uit de streek 11.00 uur:
Officiële opening door de heer Ludo Helsen, gedeputeerde voor Landbouw- en Plattelandsbeleid van provincie Antwerpen en voorzitter RURANT vzw en de heer Frans Peeters, burgemeester van Geel 11.30 uur:
Rondleiding en demonstratie van de zoektocht onder leiding van de organisatie en de KOE-lste koe van de provincie, shuttle naar de Hooibeekhoeve

Praktische info
wanneer:
zondag 5 september
waar:
Feestterein Blokstraat, Geel Ten Aard, volg de bewegwijzering naar Inkom 1