Gemeente Hilversum

Wielerronde van rond het Raadhuis

publicatiedatum: woensdag 1 september 2010

Na een onderbreking van een jaar houdt de Gooise Wielerclub De Adelaar zondag 5 september, weer de Wielerronde van Hilversum.

Parcours
Het parcours is op zich niet veranderd. Het verschil met de ronde van twee jaar geleden is dat de start/finish is verplaatst naar de 's-Gravelandseweg ter hoogte van Brasserie De Jonge Haan. En de renners rijden in de andere richting: vanaf De Jonge Haan rechtsaf de Koninginneweg op, rechtsaf Oude Enghweg, rechtsaf Dudokpark, linksaf Hoge Naarderweg, rechtsaf Melkpad en weer rechtsaf over de 's-Gravelandseweg.

Categoriën
Gereden wordt in de categorieën Amateurs B (start 11.00 uur), Nieuwelingen (start 12.30 uur) en Elitevrouwen (start 14.00 uur, finish circa 16.00 uur).

Omleidingen en verkeer
Het parcours wordt op zondag 5 september vanaf 10.00 uur tot ongeveer 16.30 uur gesloten voor alle verkeer. Voor doorgaand verkeer van en naar het centrum worden omleidingsroutes aangegeven. Op het Melkpad wordt het autoverkeer op de centrumring over de Oude Enghweg naar de 's-Gravelandseweg geleid en vandaar via de Oude Torenstraat en de Vaartweg naar de buitenring. De rijrichting op het desbetreffende deel van de Oude Enghweg wordt omgedraaid.