Provincie Antwerpen


Lekker eten en drinken, een leuke beestenboel, volop demonstraties en animatie én twee ballonvluchten!

Zomerweer belooft nu al een zalige 8ste editie van PROMinANT - zondag 5 september, Geel

Nu zondag vindt in Geel de 8ste editie van PROMinANT plaats, het grootste plattelandsevenement van de provincie Antwerpen. Het mooie weer belooft alvast veel goeds voor dit openluchtevenement. De Koelste Koe van de provincie Antwerpen staat dan ook klaar om zoals elk jaar enkele duizenden mensen te ontvangen. Als het weer helemaal mee zit, gaan er 's avonds nog 2 luchtballons met gelukkige winnaars op!

Op PROMinANT proef je van het Antwerpse platteland in al zijn (h)eerlijkheid: op de markt met hoeve- en streekproducten staan 25 kraampjes met allerlei lekkers uit eigen streek én ook uit Frankrijk en Duitsland (plattelandsregio's Aude en Lauterbach). Op het feestterein zijn er verder talrijke demonstraties en animaties: je leert er bijvoorbeeld brood bakken maar ook wijn en bier brouwen.

Machines en bonte beestenboel

Tijdens de verschillende machinedemonstraties ontdek je de moderne en hoogtechnologische landbouw van vandaag.

Naast de koelste koe van de provincie Antwerpen is er een bonte beestenboel op PROMinANT: cavia's die racen, jachthonden aan het werk, een herder met zijn schapen, dressuur op boerenpaarden, enzoverder.

2 ballonvaarten te winnen!

Een originele shuttle brengt de bezoekers naar het melkveebedrijf van provinciaal praktijkcentrum Hooibeekhoeve, even verderop. Je ontdekt er een knappe melkrobot in werking en kan rustig de koeienstallen bezoeken. Bovendien kan je er even verdwalen in het maïsdoolhof. Top of the bill: neem deel aan de PROMinANT-zoektocht en win een ballonvaart met de Hoogstraatse aardbei of de RTV-ballon! Kortom: ook dit jaar wordt PROMinANT weer een spetterende dag voor jong en oud!

Praktische info
wanneer:
zondag 5 september, 10 - 18u.
waar:
inkom:

feestterrein Hooibeekhoeve, Blokstraat, Geel Ten Aard (bewegwijzerd)

7 euro (incl. 4 proevertjes op markt). Kinderen