Ingezonden persbericht


De Stelling van Amsterdam komt tot leven tijdens Stellingmaand in september

Tijdens de Stellingmaand in september organiseert Stadsherstel Amsterdam N.V. in samenwerking met Cultureel Erfgoed Noord-Holland en verschillende organisaties, gemeenten en de provincie een scala aan culturele activiteiten. Stadsherstel is eigenaar van het Fort bij Diemerdam, Kringenwetboerderij de Zeehoeve en de Akermolen in Osdorp en opent haar diverse Stellinglocaties en andere panden waarbij zij betrokken is voor het publiek.

Op zondag 5 september en 12 september is Kringenwetboerderij de Zeehoeve toegankelijk voor publiek. Vanaf de informatiestand van Stadsherstel geeft men rondwandelingen vanaf de Zeehoeve, de oude Zuiderzeedijk naar het Fort bij Diemerdam. Kinderen kunnen bij de boerderij een fotospel doen.

Bij de Akermolen, recentelijk opgeleverd en nu een thee- en koffiehuis met informatiepunt, wordt de familievoorstelling Yurko op zondag 5 september opgevoerd. Deze muzikale voorstelling is ook op zaterdag 11 september te zien op het Fort bij Aalsmeer, waar het luchtoorlog- en verzetsmuseum CRASH te bezoeken is. Tevens organiseert de Vereniging Meerboeren op zaterdag 11 september als afsluiting van de oogstweek vier fietstochten in de Haarlemmermeer, die onder andere langs het fort bij Aalsmeer voert.

Tijdens de weekenden van 18 en 19 september en 25 en 26 september vinden op het Fort bij Diemerdam verschillende activiteiten plaats. Behalve rondwandelingen worden in samenwerking met de Jongerenwerkgroep UNESCO een fotospel en een jongerenrondwandeling aangeboden. Speciaal voor de kinderen is er een springkussen.

Op het Fort aan den Ham bij Uitgeest is op zondag 19 september ook de muzikale theatervoorstelling Yurko te zien. Ook is het museum van het fort te bezoeken. Op zondag 26 september is hier het Nederlands Grammofoon Genootschap aanwezig.

In het weekend van 25 en 26 september organiseert de Scouting Diemen een aantal jeugdactiviteiten. Op Fort Diemerdam is de familievoorstelling De Tijdschepper te bewonderen, een sprookje dat speciaal is afgestemd op het fort. De activiteiten zijn gratis, met uitzondering van het bezoeken van de twee musea in het Fort aan den Ham en het fort bij Aalsmeer. Vooraf reserveren is niet nodig. Kijk voor het volledige programma en de routebeschrijvingen op www.stadsherstel.nl.

Stadsherstel Amsterdam N.V.

Stadsherstel Amsterdam N.V. (opgericht in 1956) is de grootste restaurerende organisatie van Nederland en zet zich in voor erfgoed, monumenten en cultuur. Stadsherstel is altijd op zoek naar de meest passende (her)bestemming van haar bezit, dat zij onderhoudt, beheert en verhuurt. De restauratieomzet bedraagt gemiddeld ¤ 10 miljoen per jaar. Stadsherstel is eigenaar van meer dan 500 panden in en rondom Amsterdam, variërend van woonhuizen tot kerken en industriële monumenten.

De bijzondere panden verhuurt Stadsherstel voor o.a. congressen, lezingen, concerten en huwelijksvoltrekkingen via haar afdeling Exploitatie. De Vereniging Vrienden, met meer dan 2500 leden, ondersteunt al meer dan 25 jaar de restauratiewerkzaamheden van Stadsherstel.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht