Politie Drenthe

Zondag 5 september 2010

Provincie Drenthe, 05-09-2010

Mannen aangehouden voor schieten met luchtbuks

UFFELTE De politie heeft zaterdagavond een 23-jarige man en een 25-jarige man, beide uit Uffelte, aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie de melding dat er zou zijn geschoten bij een vijver. Op aanwijzingen van een getuige kon het tweetal, welke een luchtbuks bij zich hadden, worden aangehouden op de Veenbesstraat. Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De luchtbuks is in beslag genomen.

Beschonken bromfietser aangehouden

EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige jongeman uit Emmen aangehouden. Surveillerende agenten zagen de jongeman met een hoge snelheid rijden op een scooter over de Hoofdstraat. Hij reed het voetgangersgedeelte op. Een 22-jarige man, welke achter op zat, droeg geen helm. Hierop kreeg de bestuurder een stopteken. Bij controle bleek dat de 19-jarige jongeman te veel alcohol had gedronken. Hij blies bij de ademanalyse 305 ug/l (0,7 promille). De jongeman is aangehouden en kreeg een rijverbod van 4 uur. Tevens wordt er proces-verbaal opgemaakt voor het rijden in een voetgangersgebied en het rijden onder invloed. De 22-jarige passagier kreeg een bekeuring voor het niet dragen van een helm.

Aanhouding voor mishandeling met bierfles

EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige jongeman aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie de melding dat er iemand zou zijn geslagen met een bierfles op de Hoofdstraat. Ter plaatse bleek dat een 18-jarige jongeman uit Diphoorn was geslagen met een bierfles. Hij had enkele verwondingen in het gezicht. Op aanwijzingen van getuigen kon de 17-jarige jongeman uit Emmen worden aangehouden. Bij het zien van de agenten ging de jongeman er te voet vandoor, maar kon even verder op worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding bezit harddrugs

EELDE In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 32-jarige man uit Haren aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat twee mannen zich verdacht ophielden op een parkeerplaats aan de Kerkhoflaan. Toen de agenten het tweetal naderde stopte de 32-jarige man nog snel iets in zijn broekzak. Bij controle bleek dat de man harddrugs, vermoedelijk cocaïne, bij zich had. De man is hierop aangehouden. De vermoedelijke harddrugs is in beslag genomen.

Alcomobilist aangehouden

BEILEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 24-jarige automobilist uit Hoogezand aangehouden. De man reed over de Brunsting en viel op door zijn rijgedrag. Agenten gaven de man een stopteken. Bij de blaastest bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij blies bij de ademanalyse 455 ug/l (1 promille). De man is hierop aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur. Tevens is er proces-verbaal opgemaakt.