Hoefnet

Nieuws

Breda: Eriksson breekt voet

05-09-2010

De Zweedse vierspanrijder Tomas Eriksson heeft tijdens de feestavond van Breda Hippique zijn voet gebroken. Tijdens het Wereldkampioenschap voor Para equestrian menners dat ook in Breda wordt verreden was het vanmorgen hilariteit alom toen Eriksson op een scooter in de vaardigheidspiste verscheen om te verkennen.

Eriksson is vannacht in het ziekenhuis in het gips gezet en moet thuis in Zweden waarschijnlijk geopereerd worden. De tweevoudig Wereldkampioen start desondanks in de vaardigheid.

Eriksson staat op de derde plaats in het tussenklassement van de internationale vierspanwedstrijd in Breda. De verschillen met leider Zoltan Lázar en de nummer twee Werner Ulrich zijn minimaal waardoor er vanmiddag een spannende ontknoping zal ontstaan. Mark Weusthof won gisteren de marathon en is met de zesde plaats de beste Nederlander.

Pony's

Bij de ponyvierspannen gaat Bram Chardon aan de leiding. De zoon van viervoudig Wereldkampioen IJsbrand Chardon maakt in Breda zijn internationale debuut en rijdt een uitstekende wedstrijd. De marathon werd op naam geschreven door specialist Aart van de Kamp jr. die zijn bonte Shetlandpony's razendsnel door de acht hindernissen laveerde. Marcel de Vries mocht niet in het E-traject starten omdat zijn marathonrijtuig te smal bleek te zijn.

Bron: Hoefnet.nl
Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.

Advertenties


+ (Klik hier)

+

colofon | disclaimer realisatie: iWink

hitcounter