Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Eefde - Jongeren gewond na botsing met gestolen auto      |

In de nacht van zaterdag op zondag 5 september ontving de politie even na 01:30 een melding over een aanrijding waarbij meerdere gewonden waren gevallen. Ter plekke bleek een auto uit de bocht te zijn gevlogen op de Almenseweg, ter hoogte van de Kapperallee in Eefde. In de auto zaten vijf jongeren, drie van hen zijn naar het ziekenhuis vervoerd.


De jongeren kwamen uit de richting Almen. Zij reden in een auto die op 3 september gestolen is in Aalten. Toen de politie arriveerde bleken twee inzittenden, 16 en 17 jaar oud en afkomstig uit Zutphen, weggelopen te zijn. Zij zijn door de politie even verderop staande gehouden. Omdat geen van de vijf jongeren wilde verklaren wie er achter het stuur gezeten had, zijn of worden alle vijf aangehouden op verdenking van gevaarlijk rijgedrag en/of heling.
De drie jongeren die bij de auto werden aangetroffen zijn twee jongens uit Zutphen van 17 en 18, en een 19-jarige jongen uit Den Haag. De twee jongens uit Zutphen bleken botbreuken te hebben opgelopen, zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De 19-jarige was ongedeerd. Van de weggelopen jongens is de 17-jarige overgebracht naar het ziekenhuis in verband met rugklachten. Van de jongeren is ook bloed afgenomen om achteraf te kunnen vaststellen of de bestuurder, zodra vastgesteld is wie dat was, teveel gedronken had.


De politie heeft een onderzoek ingesteld om de toedracht van de aanrijding, en de diefstal van de auto, vast te stellen. Getuigen of mensen die meer weten over de aanrijding of diefstal kunnen de politie bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).


EINDE BERICHT


-----------------------

(





(

---- --