Politie Gelderland-Zuid

Snelweg afgesloten wegens ontploffingsgevaar

Vuren, 05-09-2010 o Zaterdag werd iets na middernacht een melding gemaakt van een autobrand op de snelweg. Omdat de auto een frietkraam als aanhanger had, waarin gasflessen lagen, werd met spoed en uit voorzorg vele hulpdiensten ingeschakeld.

De auto stond flink in brand en politieagenten die ter plaatse kwamen besloten direct het verkeer op de A15 in beide richtingen af te sluiten vanwege mogelijk ontploffingsgevaar. Rijkswaterstaat was ook aanwezig. Enkele harde knallen werden gehoord maar dat bleken de klappende autobanden te zijn. De brandweer is meteen gaan blussen waardoor men kon voorkomen dat de frietkraam vlam vatte. Al snel had de brandweer de brand geblust.

Volledig uitgebrand
De auto van de 21-jarige man uit Tilburg was hierbij volledig uitgebrand. De frietkraam bleef onbeschadigd en de daarin gestalde gasflessen ook. In de auto zou ook nog een gasfles liggen die de brandweer voor de zekerheid nog ruime tijd heeft gekoeld. Ook deze gasfles bleef intact, ondanks dat deze in het vuur had gelegen. Het voertuig met aanhangwagen zijn afgesleept. Rijkswaterstaat heeft gezorgd voor de reiniging van het wegdek. Rond tien voor half drie werd de snelweg vrijgegeven en kon verkeer weer gewoon doorrijden. (13)

Laatst gewijzigd 05-09-2010 11:43 | © Regio Gelderland-Zuid |