Politie Groningen

Zondag 5 september 2010

Provincie Groningen, 05-09-2010

Actie parketpolitie succesvol

PROVINCIE GRONINGEN - De parketpolitie heeft zaterdag op diverse plekken in de provincie Groningen 21 personen, alleen mannen, aangehouden. Deze personen hadden nog gevangenisstraffen of geldboetes openstaan. Tijdens de actie werd ongeveer 4500 euro aan openstaande geldboetes geïnd. De aangehouden personen moeten gezamenlijk 630 dagen gevangenisstraf uitzitten. De controles moesten eerder worden beëindigd, omdat de gevangenis sneller vol raakte door de vele openstaande gevangenisstraffen. De actie werd verricht door de parketpolitie van Regiopolitie Groningen, het CJIB (Centraal Justitieel Incasso Bureau), DV&O (Dienst Vervoer en Ondersteuning) en de Penitentiaire Inrichting in Ter Apel. Alle betrokken partijen zijn zeer te spreken over het resultaat.

Stadjer beledigt agenten

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht in de Peperstraat in Groningen een 16-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor belediging. Politieagenten werden door de jongen uitgescholden, omdat hij het niet eens was met de aanhouding van een andere man. Hierop werd ook de knaap aangehouden. Hij werd op het politiebureau gehoord over de belediging. De minderjarige werd na het verhoor overgedragen aan zijn moeder. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie onderzoekt inbraken

WINSCHOTEN De politie stelt een onderzoek in na twee inbraken in woningen aan de Wilhelminasingel en de Hoofdstraat in Winschoten. De inbrekers forceerden zaterdagnacht bij beide panden een deur, waarna de woningen op waardevolle spullen werden doorzocht. Uit beide woningen werd onder meer een geldbedrag weggenomen. De politie heeft een sporenonderzoek ingesteld. Beide bewoners doen aangifte van de inbraak.

Tweetal gewond na op hol slaan paard

UITHUIZEN Een 17-jarig meisje uit de gemeente Eemsmond en een 17-jarige jongen uit Uithuizermeeden zijn zaterdagmiddag op de Industrieweg in Uithuizen gewond geraakt. Beiden zaten met zijn tweeën op een paard. Het beest schrok op een gegeven moment van een achteropkomende tractor. Het paard ging bokken en er vervolgens in volle galop vandoor. De 17-jarigen vielen vervolgens van het paard. Beiden raakten door de val gewond. Zij zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Het paard werd later op de Streeksterweg aangetroffen. De viervoeter was weer tot rust gekomen. Het dier kon weer teruggebracht worden naar de eigenaar van het paard.

Alcomobilist na korte achtervolging aangehouden

MUSSELKANAAL De politie heeft zaterdagnacht in de Schoolstraat in Musselkanaal een 20-jarige man uit Musselkanaal aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de man in zijn auto op het Tweede Boerendiep rijden. De dienders wilde de bestuurder controleren en zij gaven hem een stopteken. De man ging er echter met hoge snelheid vandoor. Op de Schoolstraat nabij de Exloerweg verloor de verdachte de controle over het stuur. Hij belandde met zijn auto op het fietspad. De Musselkanaalster verliet vervolgens lopend het voertuig. De politie wist hem met behulp van een politiehond een half uur later vinden. Hij had zich verstopt in de bosjes. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de man 0,5 promille alcohol in zijn bloed had. De politie nam het rijbewijs van de 20-jarige, een beginnend bestuurder, in. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Rijden onder invloed

HOOGEZAND De politie heeft zaterdagnacht een 35-jarige man uit Kropswolde op de Meint Veningastraat in Hoogezand aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen hem hard in zijn auto rijden. Tijdens de controle roken de dienders alcohol bij de bestuurder. De blaastest op straat wees uit dat hij te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de man 1,15 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod uitgereikt. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Vechtersbazen op de bon

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht in de Oude Ebbingestraat in Groningen een 17-jarige jongen uit Zuidbroek en een 20-jarige Stadjer aangehouden. Beiden waren betrokken geraakt bij een vechtpartij op straat. Over en weer waren er klappen uitgedeeld. Beide verdachten bleken klappen te hebben uitgedeeld. Het duo werd meegenomen naar het politiebureau. Daar kregen de vechtersbazen een bekeuring uitgereikt. Hierna mochten zij het politiebureau verlaten.

Bromfietser bekeurd

NIEUWE PEKELA De politie heeft zaterdagmiddag een 18-jarige man uit Oude Pekela bekeurd. Politieagenten zagen de Pekelder samen met een tweede bromfietser zonder helm rijden. Toen zij beide helmlozen wilden controleren, ging één van beiden er vandoor. Onder het viaduct van de Provincialeweg N366 sprong de bestuurder al rijdend van zijn bromfiets af. Het voertuig reed zelfstandig door en kwam tot stilstand tegen een hekwerk van de Provincie Groningen. Zowel het hek als de brommer raakte beschadigd. De bestuurder wist te ontkomen, terwijl hij zijn bromfiets achterliet. De andere bromfietser werd bekeurd voor het rijden zonder helm en vanwege het ontbreken van een kentekenplaat op zijn bromfiets. De politie kent de identiteit van de bestuurder. Hij wordt binnenkort gehoord. Hij kan dan alsnog enkele bekeuringen tegemoet zien. Zijn bromfiets werd op het politiebureau gestald.

Bromfietser gewond bij verkeersongeval

APPINGEDAM Een 21-jarige man uit de gemeente Loppersum is zaterdagavond op de Westersingel in Appingedam gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 47-jarige automobilist uit Appingedam wilde vanaf de rijbaan een oprit oprijden. Hierbij kwamen de automobilist en de bromfietser met elkaar in botsing. De bromfietser botste tegen de auto en hij kwam ten val. De 21-jarige werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft vermoedelijk zonder helm op en zonder verlichting gereden. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Bewoner gewond bij woningbrand

GRONINGEN Een 23-jarige man uit Groningen is zaterdagavond bij een brand in zijn woning aan de Oppenheimstraat gewond geraakt. De Stadjer had volgens eigen zeggen bij thuiskomst een halogeenlamp in zijn slaapkamer aangedaan. Daarna was hij gaan douchen. Toen hij weer in zijn slaapkamer kwam, zag hij dat zijn dekbed in brand stond. De bewoner probeerde de brand met een blusser te blussen, maar mislukte dat. De al gewaarschuwde brandweer kon de brand snel blussen. Tijdens de werkzaamheden moesten enkele ramen worden ingeslagen. De bewoner moest met brandwonden aan zijn handen naar het ziekenhuis worden gebracht. Uit voorzorg werden bewoners van nabijgelegen panden uit hun woningen gehaald. Zij mochten later weer terug naar hun woning. Door vallend puin en glas tijdens de bluswerkzaamheden raakte een geparkeerde auto beschadigd.