Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.25 uur

Utrecht, 05-09-2010

Politie zoekt getuigen mishandeling Hoog Catharijne

UTRECHT - Zaterdagavond 28 augustus rond 18.15 uur hebben drie mannen een man op Hoog Catharijne (boven bij de roltrap ter hoogte van de streekbussen) mishandeld. Het slachtoffer, een 27-jarige Utrechter, raakte ernstig gewond aan zijn hand. De politie heeft drie mannen in de leeftijd van 23-30 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Zij zijn in verzekering gesteld.

De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over het incident en komt in het bijzonder graag in contact met twee grote, brede negroïde mannen van ongeveer 50 jaar. Zij hebben het slachtoffer geholpen. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie van Utrecht centrum via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Woninginbreker gepakt

UTRECHT - In de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 september kreeg de politie rond middernacht de melding dat er werd ingebroken in een woning aan de Stanleylaan. In de omgeving zagen politieagenten een verdachte man die voldeed aan het signalement, wegrennen in de richting van park Transwijk.
Na een zoekactie in het park, onder meer met een diensthond, konden de agenten de verdachte, een 18-jarige man uit Utrecht, in het park aanhouden. Hij was het met de aanhouding niet eens en verzette zich. Met gepast geweld is hij onder controle gebracht. Hij is ingesloten op het politiebureau voor verhoor.

Man aangehouden voor mishandeling

UTRECHT Zaterdagmiddag 4 september rond 14.45 uur werd de politie naar de Ringkade gestuurd omdat er een vechtpartij zou plaatsvinden tussen een groepje mannen. Ter plaatse trof de politie daar inderdaad een groep mannen aan, maar was er van vechten geen sprake. Wel troffen ze een 47-jarige inwoner van Maarssen aan, die bloedde aan zijn gezicht. Hij gaf aan eerder geslagen te zijn. Een 29-jarige Utrechter is aangehouden voor mishandeling en overgebracht naar het politiebureau.

De politie onderzoekt de aanleiding van het incident.

Huisvredebreuk

UTRECHT Zaterdagmiddag 4 september rond 16.55 uur werd de politie naar een winkel aan de Hondsrug gestuurd, omdat een man die eerder die dag een winkelontzegging had gekregen zich niet aan het verbod hield. Na een korte achtervolging in de buurt heeft de politie de man (een 20-jarige Utrechter) aangehouden en ingesloten op het politiebureau. In de jas van de man trof de politie harddrugs aan. De drugs zijn in beslag genomen. De man is in verzekering gesteld op het politiebureau.

Bedreiging horecapersoneel

UTRECHT In de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 september heeft de politie rond 01.30 uur een 34-jarige Utrechter aangehouden voor bedreiging van horecapersoneel.

De man wilde -na het laatste rondje- nog drank bestellen in een horecagelegenheid op de Mariaplaats. Toen personeel de man attendeerde op het feit dat dat niet meer kon, werd de Utrechter agressief en probeerde hij een kopstoot uit te delen aan een personeelslid. Het personeelslid kon deze stoot gelukkig ontwijken. De Utrechter is vervolgens het café uitgewerkt en vastgehouden tot de gealarmeerde politie was gearriveerd. Agenten hebben de man overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Er is aangifte gedaan van bedreiging.

Straatrovers opgepakt

UTRECHT In de nacht van 4 zaterdag op zondag 5 september heeft de politie 3 jongens aangehouden op verdenking van een beroving.

Rond 00.20 uur werden politieagenten naar de Emmalaan gestuurd. Vier jongens hadden daar een 15-jarige jongen uit Bunnik en een 15-jarige jongen uit Amersfoort beroofd van hun spullen. Beide slachtoffers waren tevens geslagen en geschopt.
Een van de jongens is met verwondingen aan zijn hoofd overgebracht naar het ziekenhuis.

Later die nacht, rond 01.35 uur, wordt de politie in verband met een verdachte situatie naar de Oude Liesbosweg gestuurd ter hoogte van het Houtensepad. Daar treft de politie 4 personen aan die voldoen aan het signalement van de berovers op de Emmalaan. Ook treft de politie bij het groepje spullen aan die waren buitgemaakt bij de beroving van de jongens uit Bunnik en Amersfoort. Drie van de vier personen worden direct aangehouden, een vierde weet te ontkomen. De jongens (in de leeftijd van 15 -17 jaar en afkomstig uit Utrecht) worden aangehouden als verdachte van diefstal met geweld.
De politie is nog op zoek naar de vierde verdachte.

Jongens beroofd

UTRECHT In de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 september zijn rond 02.00 uur op het Vredenburg/Drieharingenstraat twee jongens van 15 en 16 jaar uit Ermelo en Harderwijk beroofd van hun tassen. De 3 daders zijn met hun buit weggevlucht richting de Oudegracht.

De politie onderzoekt de beroving en vraagt getuigen contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief). De verdachten (2 licht getinte mannen en 1 negroïde persoon) droegen allen een petje.

Vrouw bedreigd en beroofd

UTRECHT Zaterdagavond 4 september rond 21.55 uur is een 56-jarige vrouw uit Utrecht op de Detmoldstraat van haar fiets getrokken en onder bedreiging van een wapen van haar tas beroofd. De vrouw had even daarvoor op het Smaragdplein geld gepind. Na de beroving zijn de jongens (ongeveer 15-17 jaar met een licht getint uiterlijk) op één fiets weggevlucht in de richting van de Rijnhuizenlaan. De vrouw liep door de val onder meer schaafwonden op en een gekneusde voet.

De politie is op zoek naar de daders van deze beroving en vraagt getuigen die meer kunnen vertellen over het incident of de identiteit van de daders contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Onder invloed

UTRECHT In de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 september hielden politieagenten op de Europalaan rond 02.10 uur een 21-jarige man uit Montfoort aan. De Montfoorter reed in zijn auto met kapot remlicht over het fietspad, tegen het verkeer in. Bij controle bleek dat de man, een beginnend bestuurder, te diep in het glaasje had gekeken (675 ug/l). Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Onder invloed

UTRECHT - In de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 september werd de politie rond 03.10 uur naar de Breedstraat gestuurd. Een dronken man zou namelijk wegrijden met de auto.

De politie hield een 31-jarige automobilist uit Utrecht aan, die onder meer een geparkeerde fiets omver had gereden. Omdat de Utrechter niet in staat was een blaastest af te leggen, is bij de man een bloedproef afgenomen om het alcoholpromillage vast te kunnen stellen.

Proces-verbaal voor rijden onder invloed wordt opgemaakt.