Politie Gelderland-Midden

Barnevelder aangehouden na mishandeling moeder

Publicatiedatum: 5-9-2010 11:22:07

BARNEVELD- Een 20-jarige jongen uit Barneveld is zaterdagmiddag 4 september door de politie aangehouden in zijn ouderlijke woning. De jongen wordt ervan verdacht zijn 46-jarige moeder te hebben geslagen.

De agenten kregen rond drie uur de melding van de moeder dat zij tijdens een conflict met haar zoon door hem geslagen zou zijn. Ter plaatse aangekomen troffen de agenten beiden aan in de woning. De vrouw gaf bij de agenten aan aangifte te willen doen van de mishandeling. Hierop werd de Barnevelder aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader onderzoek.
(098679)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edese aangehouden bij woninginbraak

Publicatiedatum: 5-9-2010 11:20:55

EDE- De politie heeft vrijdagmiddag 3 september een 20-jarige Edese aangehouden op de Gasperisingel. De vrouw wordt ervan verdacht een aandeel te hebben gehad bij een woninginbraak aan de Gasperisingel. Tijdens de aanhouding konden vier andere jongen vrouwen te voet vluchten. De politie is nog op zoek naar de vier vrouwen.

De wijkagent bevond zich rond drie uur in de straat toen hij door een getuige erop werd geattendeerd dat er mogelijk ingebroken zou worden in een appartement iets verder op in de straat. De agent ging direct ter plaatse en trof de Edese voor de woning aan waarop ze aangehouden werd. De vrouw zou tijdens haar aanhouding hard zijn gaan gillen waarna er vier vrouwen vanaf de galerij van het appartementencomplex aan kwamen rennen en vluchtten via de Dr. W. Dreeslaan. Na onderzoek bleek er geld uit de woning te zijn weggenomen.
(098395)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Meisje (3) gewond na ongeval auto

Publicatiedatum: 5-9-2010 11:19:31

WAGENINGEN- Een driejarig meisje uit Renkum is vrijdagmiddag 3 september gewond geraakt na een ongeval op de Churchillweg. Het meisje zou door de auto van haar 36-jarige moeder zijn overreden. Het slachtoffertje is direct door het ambulancepersoneel met onbekend letstel overgebracht naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Zoals het nu lijkt gaat het naar omstandigheden goed met het meisje.

De Renkumse automobiliste zou rond kwart over twee haar auto hebben geparkeerd aan de Churchillweg waarna zij en haar dochter uitstapten. De vrouw zou hierop de auto weer in zijn gestapt om vermoedelijk de tijd, welke aangegeven werd op het dashboard, te bekijken. Hiervoor zou ze de sleutel in het contact hebben gedaan waarna de auto om nog onbekende oorzaak naar voren is gaan rollen. Hierdoor reed de auto over het kindje heen en botste tegen een andere auto aan. De verkeersongevallenanalyse onderzoekt de toedracht van het ongeval. Voor de moeder en getuigen is door de agenten slachtofferhulp in kennis gesteld.
(098412)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Motorrijder gewond na botsing met auto

Publicatiedatum: 5-9-2010 11:14:58

KOOTWIJKERBROEK- Een 21-jarige motorrijder uit die plaats is zaterdagmiddag 4 september gewond geraakt bij een ongeval op de Wesselseweg. Hierbij brak hij mogelijk een been, hij is voor behandeling meegenomen naar het ziekenhuis.

De motorrijder reed rond vier uur over de Wesselseweg in de richting van Barneveld. Voor hem reed een 22-jarige automobilist uit Kootwijkerbroek. Op een gegeven moment wilde de automobilist linksaf een inrit in rijden. Mogelijk zag de motorrijder dit te laat waardoor er een botsing ontstond.
(098708)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken Renkumse bromfietser rijbewijs kwijt
Publicatiedatum: 5-9-2010 11:14:15

RENKUM- Een 17-jarige Renkumse bestuurder van een bromfiets is in de nacht van vrijdag op zaterdag 4 september zijn rijbewijs kwijt geraakt. De jongen, beginnende bestuurder, bleek rond half vier na controle met een promillage van 0.82 te hebben gereden over de Hogenkampseweg. Het rijbewijs van de Renkummer is door de politie ingenomen. Justitie beslist over de teruggave van het rijbewijs.
(098558)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Controle-op-verzoek: 266 boetes

Publicatiedatum: 5-9-2010 11:13:27

SCHERPENZEEL- Het verkeershandhavingsteam heeft vrijdagmiddag 3 september een snelheidscontrole gehouden op de Stationsweg. De controle kwam tot stand na klachten van omwonende over de gereden snelheid. Er werden tussen 14.00 en 17.00 uur 840 passanten gecontroleerd op de gereden snelheid. Hiervan werden er 266 beboet. De hoogst gemeten snelheid betrof 95 km/u waar 50 km/u is toegestaan. (098428)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken Renkummer opgepakt na ongeval

Publicatiedatum: 5-9-2010 11:12:44

WOLFHEZE- De politie heeft zaterdagavond 4 september een 20-jarige Renkummer aangehouden op de Balijeweg. De jongen wordt ervan verdacht met te veel alcohol op een brommer te hebben gereden en hierdoor ten val is gekomen.

De agenten kregen rond kwart voor tien de melding dat er een persoon op de grond zou zitten op de Balijweg. De jongen zou gewond zijn aan zijn gezicht. Ter plaatse troffen de agenten de Renkummer aan in het bijzijn van vier vrienden. Hij bleek gewond te zijn aan zijn kaak en mond. De Renkummer zou niet goed hebben kunnen vertellen wat er was voorgevallen waarna de agenten een onderzoek startten. Hieruit bleek dat er een drietal bromfietsen in de struiken stonden. Op navraag bij de Renkummer werd het de politie niet duidelijk of de Renkummer zelf gereden zou hebben op een van de bromfietsen waarop hij aangehouden werd voor nader onderzoek. De jongen is met het ambulancepersoneel meegenomen naar het ziekenhuis voor behandelingen aan zijn gezicht. In het ziekenhuis is ook een bloedproef afgenomen om vast te kunnen stellen of hij met te veel alcohol op heeft gereden.
(098753)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---