Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 12.10 uur

Utrecht, 05-09-2010

Zonder rijbewijs en onder invloed
NIEUWEGEIN De politie heeft in de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 september bij een alcoholcontrole op de A.C. Verhoefweg een 40-jarige man uit Utrecht aan gehouden, die te veel had gedronken en een auto bestuurde terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard.

Die nacht om 00.45 uur moest de man blazen. Dat viel voor hem negatief uit en hij moest mee naar het politiebureau. Daar bedroeg de uitslag van de ademanalyse 785 ug/l. De verdachte kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Fietsendief aangehouden
IJSSELSTEIN De politie heeft vrijdagmiddag 3 september op heterdaad een 20-jarige man uit IJsselstein aangehouden op verdenking van het stelen van een fiets vanaf het Vingerhoekhof.

Die middag rond 14.45 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen een fiets hadden gestolen vanaf het Vingerhoekhof. Agenten gingen ter plaatse en zochten in de omgeving naar de verdachten. De agenten zagen de verdachten rijden op de gestolen fiets. Bij het zien van de politie sloegen de verdachten op de vlucht en gooiden de fiets weg. Een van de verdachten wist te ontkomen, maar de 20-jarige IJsselsteiner niet. Hij moest mee naar het politiebureau voor verhoor. De gestolen fiets werd in beslag genomen. De politie doet nader onderzoek en maakt proces-verbaal op.

Openlijke geweldpleging
HOUTEN De politie heeft kort na middernacht op zaterdag 4 september een 19 jarige man uit Houten aangehouden op verdenking van het samen met een andere jongeman mishandelen van een 16-jarige plaatsgenoot op de Valkeniersborch even daarvoor.

De 16-jarige jongen fietste op de Valkeniersborch toen hij werd aangeroepen door een groepje van circa 5 personen. Hij stopte en werd toen onmiddellijk belaagd door een tweetal. De twee sloegen de jongen in elkaar. De jongen liep daarbij onder andere een hersenschudding op en moest per ambulance naar het ziekenhuis voor behandeling.

Een getuige wist wie een van de daders was. De politie hield die later in zijn woning aan. De 19-jarige Houtenaar is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak en maakt proces-verbaal op.