Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 12.10 uur

Utrecht, 05-09-2010

Onder invloed de berm in
VINKEVEEN De politie heeft in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 september op de Heulweg een 25-jarige man uit Vinkeveen aangehouden, die veel te veel had gedronken en met zijn auto geslipt was.

De politie kreeg die nacht rond 01.00 uur een melding van een eenzijdig ongeval op de Heulweg. Een automobilist was dwars in de berm terecht gekomen. Hij moest blazen en bleek te veel gedronken te hebben. Op het politiebureau wees de ademanalyse 1050 ug/l uit. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Onder invloed gestrand
WOERDEN De politie heeft zaterdagavond 4 september bij het tankstation langs de A12 een 33-jarige man uit Rotterdam aangehouden, die daar met veel te veel alcohol op was gestrand in zijn beschadigde auto.

Een getuige had de verdachte die avond rond 21.00 uur slingerend zien rijden en de vangrail zien raken. De verdachte moest blazen. Dat viel voor hem negatief uit en hij moest mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 1230 ug/l uit. De man moest zijn autosleutels en zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Aangehouden voor pinpasfraude
LOENEN De politie heeft op vrijdag 3 september na onderzoek een 21-jarige vrouw uit Hoensbroek aangehouden op verdenking van fraude met een bankpas.

Een 28-jarige vrouw uit Loenen miste eind april haar bankpas. Die bleek te zijn gestolen. Met de gestolen pas werd in Breukelen een bedrag van circa 1100 euro opgenomen. De politie stelde een onderzoek in. Daarbij kwam de vrouw uit Hoensbroek als verdachte in beeld. Zij had kennelijk bij een geldopname kans gezien de pincode van de vrouw uit Loenen af te kijken en de bankpas weg te nemen. De vrouw uit Loenen deed aangifte en de Hoensbroekse moest zich melden op het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Aangehouden voor vernielen ruiten
WOERDEN De politie heeft in de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 september een 18-jarige jongeman uit Woerden aangehouden op verdenking van vernieling van twee ruiten van het wijkcentrum aan de Stromenlaan.

De politie werd die nacht rond 01.10 uur gealarmeerd toen bij het wijkcentrum aan de Stromenlaan ruiten werden ingegooid. Agenten zochten in de omgeving naar de dader(s). Op aanwijzen van een getuige werd even later de 18-jarige verdachte in zijn woning aangehouden. Hoewel hij aan het signalement van de dader voldeed, ontkende hij in alle toonaarden. De politie onderzoekt de zaak en maakt proces-verbaal op.