Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Urineren tegen politieauto levert jongen twee boetes op
Publicatiedatum: 5-9-2010 12:18:46

ZEVENAAR- Een 20-jarige jongen uit die plaats is rond middernacht door de politie aangehouden op de Markt. De jongen zou kort daarvoor tegen een politieauto, welke geparkeerd stond op de Markt, hebben staan plassen. De agenten waren bezig met een voetsurveillance toen ze de Zevenaarder richting de politieauto zagen lopen. Toen ze poolshoogte gingen nemen zagen ze dat de jongen tegen de dienstauto aan het plassen was. Hierop werd hij door de agenten aangehouden. De Zevenaarder verklaarde een weddenschap te hebben gehad met zijn vrienden of hij tegen de dienstauto aan zou durven plassen. De Zevenaarder kreeg op het politiebureau twee boetes ter zake baldadigheid en urineren op de openbare weg.
(098752)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Twee aanhoudingen tijdens zomerfeesten

Publicatiedatum: 5-9-2010 12:16:00

VALBURG- Tijdens de zomerfeestavond aan het Molenhoekplein is in de nacht van vrijdag op zaterdag 4 september een 19-jarige man uit die plaats door de politie aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht een 16-jarige jongen uit Herveld te hebben geslagen en geschopt. In de nacht van zaterdag op zondag 5 september werd er een 18-jarige jongen uit Valburg aangehouden op het Molenhoekplein wegens verboden wapenbezit.

De agenten liepen rond twee uur op het plein toen voor hun ogen de Valburger de Hervelder begon te slaan en te schoppen. De Valburger werd hierop aangehouden door de agenten. Het slachtoffer deed aangifte van de mishandeling. Waarom hij mishandeld werd is nog onbekend. Kort na de aanhouding ontstonden er meerdere conflicten tussen ongeveer 20 feestgangers. De agenten konden de rust snel weder keren waarna iedereen werd verzocht het plein te verlaten. In de nacht van zaterdag op zondag waren de agenten rond twee uur aanwezig op het plein toen er wederom een vechtpartij ontstond tussen een groep jongeren. De agenten hoorden dat er een persoon rond zou lopen met een boksbeugel. Op dat moment rende de Valburger weg waarna hij ingehaald werd door de agenten. De agenten troffen ongeveer twee meter van de Valburger vandaan een boksbeugel aan op de grond. Hij verklaarde aan de agenten dat die van hem was waarop hij aangehouden werd. (098534-098806)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rijden met alcohol zonder rijbewijs: Doesburger aangehouden
Publicatiedatum: 5-9-2010 12:12:56

ANGERLO- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 4 september een 44-jarige bromfietsbestuurder aangehouden op de Dorpsstraat. De man reed zonder helm en rijbewijs op een bromfiets. Daarnaast had hij te veel alcohol gedronken.

De agenten zagen de Doesburger rond kwart over een weg rijden op de Dorpsstraat. De man droeg geen helm en slingerde over de weg. Na controle bleek hij met en promillage van 0,97 te hebben gereden. De agenten hielden de man aan en namen hem mee naar het politiebureau voor nader onderzoek. Hij heeft een boete voor rijden zonder helm en rijbewijs meegekregen. Ook zal er een proces-verbaal worden opgemaakt vanwege het rijden met alcohol.
(098531)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---