Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 05-09-2010

Vechtpartij zorgt voor onrust in Steenbergen

STEENBERGEN: De politie heeft vannacht omstreeks 02.00 uur na een melding van een vechtpartij op de Markt ter plaatse extra toezicht met twee surveillance eenheden, een leidinggevende en een hondengeleider gehouden.

De agenten zagen dat het voor een café onrustig was en dat er wat geduwd en getrokken werd. Er was echter geen sprake meer van een vechtpartij. Volgens getuigen hadden twee groepen in het café bonje gehad, zij waren door portiers van elkaar gescheiden en buiten gezet. Nadat veel stappers uiteindelijk naar huis gingen, heeft de politie afgeschaald.

Auto tegen boom in Klundert

KLUNDERT: Zaterdagavond is omstreeks 22.55 uur op de Langeweg een auto tegen een boom gereden. Een personenauto, merk BBMW, kwam vanuit de richting van de Tol. Net uit de bocht naar links gekomen, is de bestuurster, de macht over het stuur verloren en tegen een boom aan de rechterzijde van de weg gereden. De auto is vermoedelijk totall loss en werd getakeld. De verwondingen van de vier inzittenden lijken erg mee te vallen. Wel zijn ze alle vier flink geschrokken.

De bestuurster, een 21-jarige vrouw uit Breda en een 18-jarige vrouw uit Sliedrecht die links achterin zat werden met een ambulance ter controle overgebracht naar een ziekenhuis in Breda. Zij lijken geen ernstige verwondingen te hebben. De 21-jarige bijrijder uit Klundert en een 21-jarige man die rechts achterin zat liepen alleen enkele schaafwonden op.

Roosendaler (42) veroorzaakt verkeersongeval

ROOSENDAAL: Een 42-jarige Roosendaler is vannacht, de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 01.45 uur, gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Antwerpseweg. Vermoedelijk is de Roosendaler met zijn auto door het rode verkeerslicht gereden en met hoge snelheid tegen de auto van een 35-jarige man uit Essen gereden. De Belg zag de Roosendaler met zijn auto op het laatste moment nog aankomen, waardoor hij nog gas bij kon geven, anders had deze hem vol in de flank aangereden. Het letsel van de Roosendaler is niet bekend.

Politie onderzoekt autobranden in parkeergarage

ROOSENDAAL: Zaterdagmiddag is omstreeks 14.15 uur brand ontstaan in een auto in de parkeergarage aan de Laan van Brabant. De auto stond op de eerste verdieping. De eigenaar had zijn auto al verplaatst om te voorkomen dat de brand zou overslaan. De brandweer heeft de brand geblust. Er is een sporenonderzoek ingesteld. Hierbij bleek dat de brand ontstaan was in een van de wielkasten. Een technisch mankement is daarom onwaarschijnlijk. De politie heeft daarom van de eigenaar een aangifte van brandstichting opgenomen.

Vrijdag was ook al brand ontstaan, aan een auto met Belgisch kenteken. De schade bleef toen beperkt tot het spatbord aan de binnenzijde van een wielkast. Toen dacht men aan technisch falen. Er zijn door parkeerbeheer foto's van die schade gemaakt, die beschikbaar

Dronken Pool (28) pleegt vernielingen aan caravan

NISPEN: De politie heeft vannacht omstreeks 01.30 uur op een camping aan de Oude Turfvaartsestraat een 28-jarige Poolse man aangehouden ter zake vernieling aan een caravan. Ter plaatse bleek dat er een
vechtpartij was geweest tussen enkele Polen onderling. Nadat het tumult voorbij was, was de verdachte naar zijn caravan gegaan zijn. Daar had hij zijn agressie op het meubilair gericht. Hierdoor was onder meer een kast vernield. Ook had hij een ruit van de caravan ingeslagen. De politie heeft de man die erg dronken en opgefokt was aangehouden. De beheerder heeft aangifte gedaan.

Spaar je boetes niet op!

ROOSENDAAL: Een 28-jarige Roosendaler is zaterdagmiddag tijdens een controle op de Onze Lievevrouwestraat aangehouden nadat bleek dat hij nog 14 vonnissen had openstaan in het opsporingsregister. Het ging om geldboetes voor bij elkaar 1645 euro aan boetes en daar nog 84 euro bij voor administratiekosten. De Roosendaler heeft nu toch maar besloten om zijn boetes en de extra kosten te betalen. Hij heeft een kwitantie gekregen en is daarna weer vrijgelaten.

Stenengooier (23) aangehouden in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM; De politie heeft vannacht omstreeks 02.40 uur op de Lievevrouwestraat een 23-jarige man uit Bergen op Zoom, aangehouden nadat hij stukken steen naar een horecazaak gegooid had en een etalageruit had vernield.

De verdachte ging kennelijk door het lint omdat hij uit een café gezet was. Hij gooide met stukken steen in de richting van het café, hetgeen ook gevaar voor omstanders opleverde. Ook had hij een etalage ruit vernield.

De verdachte verklaart daarover dat hij omdat hij zoveel gedronken had, zijn evenwicht verloor en daardoor tegen de ruit viel. .Hij gaf toe dat hij een trottoirtegel kapot gegooid had en vervolgens enkele stukken in de richting van het café gegooid had. Hij was boos geworden op de medewerker van de zaak die hem buiten gezet had, die had hem zo verklaart hij ten onrechte beschuldigd van het lastig vallen van zijn vriendin.

Auteur
Willem van hooijdonk

Laatst gewijzigd 05-09-2010 12:33 | © Regio Midden en West Brabant |