Politie Gelderland-Zuid

Aanhouding poging straatroof

Nijmegen, 05-09-2010 o Zaterdagmiddag rond kwart over vijf wilde een 60-jarige vrouw geld pinnen bij een pinautomaat bij de St. Jacobslaan. Na de transactie voelde ze ineens hoe iemand haar geld wilde pakken.

De 60-jarige vrouw uit Nijmegen wilde net haar geld opbergen, toen zij van achter werd gepakt en iemand probeerde haar geld te pakken. Zij hield haar geld stevig vast en riep om hulp. Op het geschreeuw kwamen meerdere mensen af en de straatrover moest het bij een poging laten. Hij vluchtte maar werd achterna gezeten door omstanders. De politie werd gebeld en ging direct in de omgeving van de St. Jacobslaan op zoek naar de man.

Dankzij herkenning
Uiteindelijk zagen zij in de Einsteinstraat een man die voldeed aan het opgegeven signalement en spraken de man aan. Op dat moment kwamen twee getuigen toegesneld die de agenten vertelden dat het om de bewuste straatrover ging. De man, van 21 jaar uit Nijmegen, is mede dankzij de herkenning door omstanders aangehouden op verdenking van poging tot overval. De man is overgebracht naar het hoofdbureau van de politie voor nader onderzoek en verhoor. Het speciale overvallenteam van de politie onderzoekt de zaak verder. (13)

Laatst gewijzigd 05-09-2010 12:47 | © Regio Gelderland-Zuid |