Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 13.30 uur

Utrecht, 05-09-2010

Heling

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Vrijdagochtend 3 september rond 10.45 uur kreeg de politie de melding dat een man zijn gestolen fiets zag staan in een tuin aan de Groenhoek. De politie heeft de eigenaar van de woning, een 65-jarige bewoner, aangehouden voor diefstal van de fiets. De man zelf zegt de fiets te hebben gevonden. De politie onderzoekt of ook andere fietsen in de tuin van de man mogelijk gestolen zijn.

Verkeersongeval letsel

RHENEN Vrijdagavond 3 september rond 21.40 uur vond er een aanrijding plaats tussen een 65-jarige voetganger uit Rhenen en een 55-jarige automobilist uit Lienden op de Cuneraweg. Zowel de voetganger als de hond van de voetganger raakten ernstig gewond door het ongeval. De hond heeft het ongeval niet overleefd.

De automobilist reed in de richting van Rhenen toen hij de man die de weg overstak met zijn hond, schepte.
De man uit Rhenen is met botbreuken opgenomen in het ziekenhuis. De politie onderzoekt de precieze toedracht van het ongeval.

Mannen opgepakt

VEENENDAAL De politie heeft vrijdagmiddag 3 september twee mannen van 18 en 20 jaar en afkomstig uit Veenendaal aangehouden op verdenking van een poging woninginbraak aan de Eikenlaan. Een getuige zag dat het tweetal in een woning probeerde in te breken en sloeg alarm. De mannen schrokken hiervan en vluchtten weg. Op basis van het opgegeven signalement kon de politie het tweetal aanhouden. De politie onderzoekt het voorval.

Vechtpartij

DOORN In de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 september werd de politie naar het Plein gestuurd omdat daar een gespannen sfeer zou zijn. Ter plaatse trof de politie een 20-jarige inwoner van Doorn aan met een gebroken neus. Vier personen, waaronder de inwoner van Doorn, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De inwoner van Doorn kon na verhoor het politiebureua weer verlaten maar de overige drie (16, 18 en 20 jaar en afkomstig uit Leersum en Utrecht) moesten de nacht doorbrengen op het bureau.