Ingezonden persbericht


Randy Krummenacher (9e) pakt wederom een top 10

Luis Salom (DNF) komt ten val in Misano

Randy Krummenacher scoorde vandaag tijdens de GP Aperol di San Marino e Riviera di Rimini wederom een top 10 plaats door als negende de finishlijn te passeren. Luis Salom kwam helaas in de zesde ronde ten val en moest in de zevende ronde opgeven door een afgebroken voetsteun.

Randy Krummenacher reed een goede warm-up sessie op de zondagmorgen door een zijn kwalificatietijd van de zaterdag te evenaren. De Zwitser eindigde de sessie op een keurige achtste positie. Luis Salom reed een mindere warm training en finishte op de twaalfde plek.

De start van Randy Krummenacher was oke. Vanaf de dertiende positie kwam de Zwitser de eerste ronde op dezelfde positie door. De Zwitser had een aantal ronden nodig om zijn race pace te vinden en begon een klopjacht op de groep die streed om de negende positie. Zes ronden voor het einde van de race kreeg Krummenacher de aansluiting met de Duitser Jonas Folger en de Engelsman Danny Webb. Met nog vier ronden te gaan passeerde de Zwitser beide rijders en kwam als negende door. In de laatste ronde passeerde oud teamgenoot Webb Krummenacher maar de Zwitser liet het kaas niet van zijn brood eten en finishte de race voor de Engelsman op een negende plaats.

De race was kort voor Luis Salom. Met een goede start kreeg de Spanjaard de aansluiting met de tweede groep liggend op de zesde positie. In de vierde bocht van de eerste ronde verremde de Spanjaard zich en viel terug naar een twintigste positie. Drie ronden later had Salom zich alweer naar voren gevochten en kwam door als veertiende. Helaas sloot het noodlot toe en kwam de Spanjaard ten val. Door deze crash was de voetsteun afgebroken en moest Salom noodgedwongen zijn Aprilia in de pitbox parkeren.

Randy Krummenacher (9e):

"Ik ben blij dat ik de strijd heb gewonnen om de negende plaats. Het was een moeilijke race en het duurde even voordat ik echt het ritme had gevonden. Ik reed alleen op de elfde plaats en concentreerde me om het gat naar de groep te dichten voor de negende plaats. Tegen het einde van de race had ik de aansluiting en binnen twee ronden was ik ze zelfs gepasseerd. In de laatste ronde passeerde Danny (Webb) mij maar ik wilde perse deze strijd winnen en deed in de laatste twee bochten een ultieme poging die lukte. Wederom een top 10 maar ik wil meer. De volgende race moet ik een betere kwalificatie rijden zodat ik kan strijden om een zesde plaats."

Luis Salom (DNF):

"Dit was een slechte dag voor mij. Mijn start was goed maar ik verremde me een paar bochten later en viel ver terug in het veld. Ik startte mijn opmars en lag alweer op de veertiende plaats. Helaas kwam ik ten val en kon ik de race niet meer afmaken. Ik baal hier enorm van. De volgende race wordt verreden in mijn thuisland Spanje en daar wil ik sowieso de race finishen maar ook een goed resultaat boeken.