Politie Brabant-Noord

Weekendje weg voor geweldplegers

's-Hertogenbosch, 05-09-2010

In verband met geweldplegingen tijdens de horeca-uren in de binnenstad, werden in de nacht van zaterdag op zondag enkele mannen aangehouden die in aanmerking komen voor het zogenaamde Weekendje Weg. Daardoor blijven zij tot tenminste maandag in de cel zitten, terwijl verder onderzoek plaats vindt.

Agenten zagen dat een 17-jarige jongen uit 's-Hertogenbosch een even oude plaatsgenoot tijdens een vechtpartij op de Waterstraat tegen de grond sloeg en hem daarna ook nog vol in het gezicht schopte. Toen politiemensen hem wilde aanhouden ging hij er vandoor. Na een korte achtervolging kon hij echter op de Korte Putstraat door een politie-biker worden gepakt. Het slachtoffer liep een flinke zwelling aan het hoofd op door de mishandeling. De jongen zou mogelijk deze nacht nog meer mishandelingen op zijn geweten hebben.

Een 23-jarige Ossenaar werd in de Karrenstraat aangehouden omdat hij tijdens een opstootje in een horecagelegenheid een portier had geslagen.

Twee Bosschenaren van 17 en 19 jaar werden rond 04.15 uur op de Parade aangehouden omdat ze met elkaar op de vuist waren gegaan te overstaan van enkele politiemensen. Na de politie-interventie zag de oudste verdachte nog kans om de andere jongen in het gezicht te schoppen. Die verloor daarbij een tand. De 19-jarige mag zeker tot maandag blijven!