Politie Gelderland-Zuid Meermalen onder invloed

Wijchen, Nijmegen, Zaltbommel, 05-09-2010 o In de nacht van zaterdag op zondag trof de politie meerdere personen aan die bleken te rijden onder invloed van alcohol. Drie van deze bestuurders gingen ruim drie keer over de toegestane hoeveelheid en werden aangehouden.

Wijchen
Zaterdagavond rond half elf stelden surveillerende agenten een onderzoek in naar aanleiding van een verkeersongeval aan de Ringlaan in Wijchen. Een 40-jarige bestuurder uit Wijchen die betrokken was bij het ongeval blies ter plaatse een F indicatie en werd daarop meegenomen naar het politiebureau. Daar legde de man uit Wijchen een ademanalysetest af die een resultaat gaf van 655 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (ug/l). Het rijbewijs van de man werd hierop ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uur opgelegd.

Nijmegen
Rond kwart voor twee hoorden surveillerende agenten ter hoogte van de Tweede Walstraat in het centrum van Nijmegen meermalen een auto claxonneren. De agenten spraken de persoon die in de auto zat hierop aan en na controle bleek dat deze persoon, een 52-jarige Nijmegenaar, geen rijbewijs bezat. Ook roken de agenten dat de man mogelijk alcohol had genuttigd. Omdat de auto geparkeerd stond, waarschuwden de agenten de man dat hij niet moest gaan rijden. Even later zagen de agenten de man toch al rijdend passeren en hielden zij hem aan voor het rijden zonder rijbewijs. Daarnaast kon de man mee naar het hoofdbureau van de politie in Nijmegen voor een ademanalysetest. Deze test gaf een resultaat van 675 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (ug/l). De auto is in beslag genomen en tegen de man wordt een proces verbaal opgemaakt voor de gepleegde strafbare feiten.

Zaltbommel
Rond kwart over drie in de nacht controleerden surveillerende agenten een auto die over de Markt in Zaltbommel reed. De bestuurder, een 58-jarige man uit Nieuwaal, werkte mee aan een blaastest, die een F indicatie aangaf. Hierop werd de bestuurder uit Nieuwaal naar het politiebureau in Zaltbommel gebracht voor een ademanalysetest. Deze gaf een resultaat van 740 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (ug/l). De man moest hierop zijn rijbewijs inleveren en kreeg een rijverbod van 8 uur opgelegd. Rijbewijs en het proces verbaal dat tegen de man wordt opgesteld, worden gestuurd aan de officier van justitie. (13)

Laatst gewijzigd 05-09-2010 14:35 | © Regio Gelderland-Zuid |