Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 05-09-2010

Getuigen zetten politie op spoor van vandalen

OISTERWIJK: Getuigen hebben de politie vannacht op het spoor gezet van drie knapen die op de Peperstraat van ten minste vijf auto's de spiegels afgetrapt hadden. Twee verdachten 18 en 21 jaar werden omstreeks 01.45 uur op de Lind aangehouden. Een derde betrokkene, een 17-jarige jongen, werd rond 02.40 uur op zijn huisadres gearresteerd. De agenten hebben achter de voorruit van vernielde auto's een oproep aan de eigenaar geplaatst om aangifte te doen. De politie sluit niet uit dat er nog meer auto's beschadigd zijn

Agenten zagen tijdens hun surveillance op de parkeerplaats achter de kerk twee autospiegels op de grond liggen. Een getuige vertelde dat hij op aanwijzing van een buurtbewoner achter de daders aangegaan was. Hij was ze op de Boxtelsebaan kwijt geraakt, vermoedelijk liepen ze van daaraf weer terug naar de Lind. Agenten troffen twee verdachten daar aan. Uit het onderzoek bleek dat nog een derde knul bij de vernielingen betrokken was. De politie verzoekt benadeelden contact op te nemen via 0900-8844 om een afspraak te maken voor het doen van aangifte.

Moeder (44) vastgezet op verdenking mishandeling zoon (15)

TILBURG: De politie heeft zaterdagavond omstreeks 23.55 uur in de zeeliedenbuurt een 44-jarige vrouw aangehouden ter zake huiselijk geweld. De vrouw zou gisteravond haar 15-jarige zoon hebben mishandeld. Hierna had ze hem buiten gezet. De politie kwam ter plaatse na telefoontjes van ongeruste buurtbewoners, die de jongen overstuur voor de woning zagen staan. De vrouw was onder invloed van alcohol. Ze is in verzekering gesteld. Haar twee kinderen zijn overgedragen aan Jeugdzorg.

Zo mogen alle zaterdagen zijn

TILBURG: De agenten belast met het horecatoezicht in het
uitgaanscentrum van Tilburg hebben vannacht geen enkele arrestatie hoeven te verrichten. De sfeer op straat was goed. Vrijwel alle stappers waren volgens de rapporteur vriendelijke mensen, die gezellig een avondje uit waren. Hij merkte verder op: "Zo mogen alle zaterdagen zijn".

Tilburgse politie betrapt zes dronken bestuurders

TILBURG: De Tilburgse politie heeft vannacht en zaterdagavond tijdens de surveillance zes bestuurders aangehouden ter zake rijden onder invloed. Een 22-jarige dronken Pool reed tegen een geparkeerde auto en blies 810 ugl. Een 30-jarige Tilburgse snorfietser, blies nog hoger, hij kwam uit op 910 ugl.

Een 22-jarige dronken Poolse man is omstreeks 05.45 uur op de
Goirkestraat met een bestelbusje door veel te hoge snelheid uit de bocht gevlogen en tegen een geparkeerde auto gereden. De geparkeerde auto is zwaar beschadigd. De bestuurder werd door verpleegkundigen van de ambulancedienst bekeken. Hij hoefde niet behandeld te worden. Hij bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 810 ugl. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd. Hij krijgt een proces-verbaal

Een 44-jarige Eindhovenaar werd omstreeks 04.30 uur op rijksweg A-598 op drankgebruik gecontroleerd omdat hij met zijn auto twee rijstroken nodig had. Hij blies 380 ugl. Hij kreeg een drie uur durend rijverbod en een proces-verbaal. Hij werd omstreeks 06.10 uur op de Blaakweg opnieuw aangehouden, omdat hij ondanks het rijverbod toch weer in zijn auto gestapt was. Nu moet ook hij zijn rijbewijs inleveren.

Een 23-jarige Tilburger werd vannacht omstreeks 04.00 uur op de Radiostraat op zijn snorfiets ook betrapt op het rijden onder invloed. Hij werd gecontroleerd omdat hij geen verlichting voerde Hij blies 405 ugl. Hij moest als beginnend bestuurder zijn rijbewijs inleveren.

Een 57-jarige Tilburger werd omstreeks 01.00 uur tijdens een gerichte alcoholcontrole op de Trouwlaan met zijn auto aan de kant gezet. Hij blies 510 ugl.

De hoogste score werd vannacht behaald door een 30-jarige Tilburger. Hij werd met zijn snorfiets omstreeks 00.40 uur op de Trouwlaan gecontroleerd. Hij blies 910 ugl, ruim vier keer het toegestane maximum. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Hij had tijdens een feestje, naar eigen zeggen zes flesjes bier gedronken.

Een 25-jarige Tilburger werd omstreeks 23.00 uur op zijn snorfiets gecontroleerd op de Wandelboslaan. Ook hij was onder invloed. Hij blies 280 ugl.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 05-09-2010 14:10 | © Regio Midden en West Brabant |