Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 14.00 uur

Utrecht, 05-09-2010

Fietsendieven aangehouden
BAARN De politie heeft in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 op de Amalialaan twee jongens aangehouden op verdenking van poging tot diefstal van een fiets op het Stationsplein.

De beide jongens hadden die nacht rond 03.30 uur op het Stationsplein aan een fiets zitten morrelen. De gewaarschuwde politie hielde het duo aan. Het gaat om twee knapen van 17 jaar. Eén uit Baarn en één uit Soest. De verdachte uit Baarn had drugs bij zich. Die nam de politie in beslag. Beide verdachten moesten mee naar het politiebureau voor verhoor. De verdachte met de drugs werd ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbrekers aangehouden
SOESTERBERG De politie heeft vrijdagmiddag 3 september op heterdaad een man en een jongen uit Soesterberg aangehouden op verdenking van inbraak bij een woning aan De Brik.

Een getuige waarschuwde die middag rond 12.35 uur de politie toen hij twee inbrekers bezig zag bij een woning aan De Brik. De inbrekers gingen er in een auto vandoor. De politie trof de auto met daarin de bestuurder aan op de Bloemheuvel. De verdachte is een 24-jarige Soesterberger. Hij werd direct aangehouden en moest mee naar het politiebureau voor verhoor. Uit onderzoek bleek dat zijn medeverdachte een 17-jarige jongen uit Soesterberg is. Die werd korte tijd later aangehouden in zijn woning. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.