Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 14.00 uur

Utrecht, 05-09-2010

Te veel op
AMERSFOORT De politie heeft vrijdagmiddag 3 september bij een verkeerscontrole op de Soesterweg een 33-jarige man uit Amsterdam aangehouden, die een auto bestuurde terwijl hij te veel had gedronken.

De bestuurder moest blazen en dat viel voor hem negatief uit. Op het politiebureau wees de ademanalyse 765 ug/l uit. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Verkeersongeval met letsel
LEUSDEN Een 21-jarige man uit Woudenberg veroorzaakte zaterdagmiddag 4 september door roekeloos rijgedrag op de Treekerweg een aanrijding waarbij hij zelf gewond raakte.

De automobilist uit Woudenberg reed die middag rond 14.50 uur zo hard over de Treekerweg dat hij pardoes tegen de auto van zijn voorganger (een 70-jarige man uit Leusden) botste en daarbij van de weg raakte om vervolgens met auto en al in de struiken te belanden. Door de klap sloeg de Leusdenaar met zijn hoofd tegen de voorruit. Hij raakte daarbij gelukkig slechts lichtgewond. Zijn hond die bij hem in de auto zat bleef gelukkig ongedeerd.

De Woudenberger was door de klap met zijn hoofd tegen het portierraam geslagen en moest met een ambulance naar het ziekenhuis worden overgebracht. Hij hield aan het ongeval behalve schade aan zijn auto een hersenschudding en een proces-verbaal over.

Ruzie na aanrijding
AMERSFOORT De politie heeft vrijdagmiddag 3 september op de Leliestraat een 41-jarige man uit Amersfoort aangehouden, op verdenking van het bedreigen van een 51-jarige plaatsgenoot.

De 41-jarige was die middag rond 17.45 uur met zijn auto op de Noordewierweg tegen een geparkeerde auto aangereden. Toen de gewaarschuwde politie arriveerde om de aanrijding op te nemen, ging de verdachte helemaal door het lint en bedreigde een omstander (de 51-jarige man die zich ermee bemoeide). Omdat de agenten hem niet tot bedaren konden brengen, werd de verdachte aangehouden en moest mee naar het politiebureau voor verhoor. De politie moest bij de aanhouding gepast geweld gebruiken. De verdachte krijgt een proces-verbaal.