Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 en 5 september 2010

Persvoorlichtster Joyce van Essen: 053-4555588

Man aangehouden voor bedreigen van politieagente

Almelo

Vrijdag 3 september rond 14.00 gingen agenten naar een adres aan de Wondestraat in Almelo. Toen zij probeerden contact te krijgen met de bewoner van het pand, begon een 22-jarige Almeloër zich ermee te bemoeien. Op het verzoek de agenten hen hun werk te laten doen, begon de man te schelden en bedreigde hij een politieagente. Deze bedreiging zette hij kracht bij door een vuilcontainer naar de agenten te gooien. Toen meerdere buurtbewoners zich met de situatie begonnen te bemoeien verzochten de agenten om assistentie. De ter plaatse gekomen collega's konden de agressieve Almeloër aanhouden. De man in voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (2010079906)

Winkeldieven aangehouden
Almelo

Door zijn verdachte gedrag bij een auto aan de Brugstraat in Almelo, besloten surveillerende agenten een 33-jarige man uit Gilze te controleren. Hierbij bleek de man in het bezit te zijn van grote hoeveelheden drogisterij artikelen die van diefstal afkomstig leken. Na onderzoek bleken de artikelen te zijn gestolen bij een drogist aan de Grotestraat in Almelo. Tevens bleek er een vrouwelijke handlanger in het spel te zijn. Na het doorgeven van een signalement aan alle eenheden, werd deze 32-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden door een surveillerende agent op de Gravenallee. Beiden werden voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (2010079918)

Huisverbod uitgereikt

Enschede

Een 23-jarige man uit Enschede heeft vrijdag 3 september een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling tegen zijn familieleden. Het hulpverleningstraject wordt opgestart. (2010079660)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Op heterdaad betrapt bij diefstal navigatiesysteem Politie Twente betrapte afgelopen weekend twee dieven op heterdaad bij het stelen van navigatiesystemen.

Hengelo
Dankzij een melding van een oplettende burger, kon de politie zaterdagmorgen 4 september rond 5.00 uur een 19-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats op heterdaad aanhouden in verband met diefstal van navigatiesystemen.

Op 4 september om 3.00 uur kwam er bij de politie een melding binnen van iemand die twee mannen had zien 'rommelen' bij een auto aan de Lansinkweg in Hengelo. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij dat er bij een auto een ruit was ingeslagen en dat het navigatiesysteem was weggenomen. Toen zij voetstappen in het gras zagen, besloten zij de hulp in te roepen van diensthond Django. Deze deed zijn werk uitmuntend en vond al snel de 19-jarige verdachte die zich verschool in de struiken vlakbij de auto. De man bleek inbrekerswerktuig en 2 navigatiesystemen bij zich te hebben. Een tweede verdachte werd helaas niet gevonden. De 19-jarige is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (2010080081)

Enschede
Op 3 september rond 23.15 uur zagen surveillerende agenten hoe een 38-jarige Enschedeër aan de Van Galenstraat in Enschede een autoruit intikte en een navigatiesysteem wegnam. De man werd aangehouden en is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (2010080049)

Rijbewijzen van alcomobilisten ingevorderd Afgelopen weekend heeft de Politie Twente drie rijbewijzen ingevorderd in verband met overmatig alcoholgebruik door automobilisten.

Rijssen
Vrijdagavond 3 september omstreeks 22.00 uur reed een agent op de A1 ter hoogte van Rijssen in de richting Hengelo. Daar trof hij een hevig slingerende auto aan die beide rijstroken en de vluchtstrook in beslag nam. De bestuurder kreeg een stopteken en werd aangehouden omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 28-jarige man uit Deventer, alcohol genuttigd had. De ademanalyse op het bureau wees 1,42 promille uit. De man bleek een recidivist en zijn rijbewijs werd ingevorderd. (2010080043)

Hengelo
Na een melding dat er op de Deurningerstraat een automobilist onder invloed van alcohol zou rijden, troffen agenten een hevig slingerende auto aan op de Troelstrastraat. Toen een stopteken niet werd bemerkt door de bestuurster, gingen de agenten voor haar rijden om haar tot stoppen te dwingen. Een ademanalyse op het bureau wees 1,80 promille uit. Het rijbewijs van de 47-jarige Hengelose werd ingevorderd. (2010080256)

Borne
Een 47-jarige automobilist uit Landgraaf raakte zondag 5 september zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde en een eenzijdige aanrijding veroorzaakte.

Zondagochtend 5 september omstreeks 01.30 uur kreeg de politie een melding van een oplettende burger. Deze reed op de rondweg in Borne achter een slingerende auto die na een aanrijding met een boom was doorgereden. Agenten troffen de zwaar beschadigde auto aan op de Torenlaan. De bestuurder kreeg een stopteken en werd aangehouden omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 47-jarige man uit Landgraaf, alcohol genuttigd had. De ademanalyse op het bureau wees 2,04 promille uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij een proces verbaal voor het rijden onder invloed, een aanrijding materieel en het verlaten van de plaats ongeval wordt opgemaakt. (2010080338)

Man brengt rest uitgaansnacht in de cel door Enschede

Zaterdagmorgen omstreeks 3.40 uur is een 30-jarige man uit Enschede aangehouden voor bedreiging in een horecazaak aan de Oude Markt. Toen de Enschedeër in de zaak een sigaret opstak, werd hij hierop aangesproken door personeel. Hier was de man niet van gediend. Toen hij door een portier naar buiten werd begeleid, werd hij verbaal agressief. Na zijn aanhouding werd de man eveneens agressief en trapte hij een agent toen men hem wilde vervoeren naar het arrestantencomplex van de politie in Borne. De man is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (2010080073)

Inbreker op heterdaad betrapt
Enschede

Zaterdagavond 4 september rond 19.45 uur zagen de bewoners van een woning aan de Vosbultweg vanuit de tuin van de buren dat 2 mannen hun woning binnen drongen. Toen de bewoner naar zijn woning liep, vluchtten de mannen weg. Eén van hen, een 24-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats, kon worden aangehouden. De andere man is nog voortvluchtig. De 24-jarige is door de politie meegenomen naar het bureau en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (2010080263)

Man aangehouden voor bedreiging met mes Enschede

Een 38-jarige man uit Hengelo is zaterdagavond 4 september rond 21.00 uur aangehouden voor bedreiging met een mes. De 38-jarige Hengeloër kreeg op het Stationsplein in Enschede onenigheid met een 57-jarige man uit Enschede over familiaire zaken. Op enig moment trok de Hengeloër hierbij een mes. De gewaarschuwde politie kon de man aanhouden en heeft hem in verzekering gesteld voor nader onderzoek. (2010080284)

Minderjarige aangehouden voor bezit hard-drugs Rijssen

Een 16-jarige jongen uit Enter is zondagmorgen rond 04.00 uur aangehouden in verband met het bezit van hard drugs. Tijdens een surveillance zagen politieagenten een auto zonder verlichting wegrijden bij een horecagelegenheid aan de Holterstraatweg in Rijssen. De agenten hielden de auto staande en fouilleerden de 4 inzittenden. De 16-jarige bleek een zakje met wit poeder bij zich te dragen. Hierop werd hij aangehouden en naar het bureau gebracht voor nader onderzoek. (2010080374)

---- --