Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 05-09-2010

Raamsdonker (25) bedreigt op feestje andere bezoeker (24) met mes

RAAMSDONK: Een feestje is vannacht in een woning in Raamsdonk
uitgelopen op een vechtpartij. De politie arresteerde omstreeks 05.00 uur een 25-jarige man uit Raamsdonk die met een keukenmes, dat hij snel thuis had gehaald, gedreigd zou hebben naar een 24-jarige andere bezoeker. Terwijl de verdachte geboeid was, gaf hij nog met kracht een kopstoot tegen de in de hal hangende spiegel.

De politie heeft een aangifte opgenomen van de 24-jarige man. De verdachte is vandaag verhoord. Hij verklaarde dat hij zichzelf door de alcohol niet meer in de hand had gehad. Hij had het mes alleen maar gehaald om zichzelf tijdens de ruzie te verdedigen. Achteraf had hij, zo beseft hij, er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om weg te gaan en niet meer terug te komen. Het feestje werd door de buurman van verdachte gegeven.

Poolse automobilist (21) loopt weg na eenzijdig verkeersongeval

HANK: De politie heeft vannacht omstreeks 04.45 uur op de Keizer Napoleonweg een 21-jarige Pool aangehouden die kort daarvoor een aanrijding had veroorzaakt op de Buitendijk. De man was onder invloed van alcohol.

Hij was door te hoge snelheid de macht over het stuur verloren en vervolgens met zijn auto tegen de vangrail gebotst. Hij besloot vanwege zijn alcoholgebruik en het feit dat hij geen rijbewijs had, de politie niet te bellen. Hij pakte wat spullen uit zijn auto en liep snel weg. Agenten hebben vervolgens de omgeving uitgekamd. Ze zagen op de Keizer Napoleonweg een man met capuchon lopen. De man bleek verschillende bloedende verwondingen in zijn gezicht te hebben. Ook had hij
drijfnatte broekspijpen en schoenen. Hij identificeerde zich met een Pools ID-bewijs. Daar de achtergebleven auto ook een Pools kenteken had, is hij vanwege alle feiten en omstandigheden aangehouden. Hij blies aan het bureau 365 ugl. Hij krijgt een proces-verbaal voor het verlaten van een plaats ongeval en het rijden onder invloed.

Twee stappers aangehouden in Oosterhout

OOSTERHOUT: De politie heeft vannacht tijdens het horecatoezicht in het uitgaanscentrum van Oosterhout twee stappers, 15 en 31 jaar aangehouden die niet voldeden aan de vordering om weg te gaan. De jongste verdachte was kennelijk vanwege onbehoorlijk gedrag uit een café gezet. De oudste verdachte kent de 15-jarige knul omdat hij naar eigen zeggen drie jaar zijn stiefvader was. Hij wilde bemiddelen tussen de portier en zijn voormalige stiefzoon.

De politie kwam er bij omdat er tussen de twee verdachten en de portier een heftige discussie ontstond. De agenten geleidden het duo in de richting van de Mathildastraat om de situatie te normaliseren. Nadat hen tot tweemaal toe gevorderd was om weg te gaan uit het
uitgaanscentrum en zij daar niet aan voldeden, werden ze aangehouden.

Ook in Rijen twee stappers opgepakt

RIJEN: De politie heeft vannacht omstreeks 01.00 uur bij een café op de Julianastraat twee aanhoudingen verricht. Een man werd aangehouden voor belediging en een man werd aangehouden omdat hij niet voldeed aan de vordering om weg te gaan.

In het café had kennelijk een vechtpartijtje plaats gevonden. Een man die de eigenaar wilde helpen had per ongeluk tijdens het tumult een meisje in het gezicht geraakt. Een aantal betrokkenen stond inmiddels op straat en wilde weer naar binnen om verhaal daarover te halen. Een van hen riep het overbekende kutwouten tegen de agenten die voorkwamen dat hij weer naar binnen zou gaan. Hij werd aangehouden. De andere verdachte reageerde niet op de vorderingen van de agenten om te vertrekken, waarna hij ook werd gearresteerd.

Dronken Belgische automobilist (30) moet rijbewijs inleveren

Een 30-jarige man uit Willebroek (B) werd zaterdagavond omstreeks 22.00ur tijdens een controle op rijksweg A-27 aangehouden voor rijden onder invloed. De Belg blies maar liefst 1015 ugl, terwijl in Nederland het maximaal toegestane alcoholpercentage 220 ugl is. De automobilist verklaarde zeven biertjes gedronken te hebben. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Bestuurder snorfiets(61) en passagier(60) gewond bij verkeersongeval

RIJEN: Vanmorgen zijn op de kruising van de Stationsstraat en de Constance Gerlingstraat een 61-jarige man en een 60-jarige vrouw, beiden uit Dongen gewond geraakt bij een verkeersongeval. Zij reden, met de man als bestuurder, op een snorfiets over de Stationsstraat in zuidelijke richting, richting het spoor. Ter hoogte van de kruising met de Constance Gerlingstraat kwam van rechts een personenauto, bestuurd door 22-jarige man uit Rijen, de kruising oprijden. Er ontstond een aanrijding tussen de snorfiets en de auto. Het mannelijke slachtoffer heeft onder meer zijn heup gebroken. Ook de vrouw heeft meerdere verwondingen, onder meer een hoofdwond. Ze zijn beiden met ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Uit het onderzoek van de politie blijkt dat de bestuurder van de snorfiets geen voorrang heeft gegeven aan de automobilist.

Oosterhoutse(23) en haar vriend met auto over de kop

OOSTERHOUT: Een 23-jarige Oosterhoutse is vannacht samen met haar vriend die naast haar in de auto zat op de Lijndonk met de auto over de kop geslagen.

Vermoedelijk was de bestuurster even afgeleid toen ze iets uit haar tas wilde pakken. Ze kwam daarop ter hoogte van een verkeersdrempel met het rechtervoorwiel van de auto de lage bosschages aan de rechterzijde van de weg in. Ze verloor de macht over het stuur en reed tegen een lantaarnpaal die ervoor zorgde dat de auto terug de rijbaan werd opgeduwd en gerold waardoor het voertuig op zijn dak belandde. Beide inzittenden raakten niet gewond, wel hadden zij beiden hun schouder bezeerd. Gezien het sporenbeeld is een en ander niet met hoge snelheid gepaard gegaan. Ook was er geen sprake van alcoholgebruik. De oorzaak is een vervelende samenloop van omstandigheden. De auto is getakeld. Essent is gewaarschuwd om de lichtmast te repareren.

Loslopende hond valt schapen aan

WAALWIJK: Een loslopende hond, vermoedelijk een dobermann of rottweiler heeft zaterdagmiddag op een weilandje aan de Industrieweg vier schapen aangevallen. Een schaap werd dood aangetroffen, een ander schaap moest vanwege het letsel worden afgemaakt. De politie heeft de eigenaren van zowel de schapen als de hond opgespoord.

De agenten die na de melding ter plaatse gingen, zagen dat er een hond bij een schaap in het water stond en deze aan het bijten was. De hond vluchtte met een 2e hond die niet aan de aanval op het schaap had deelgenomen weg. Het schaap bleek dood te zijn. Bij controle van de andere schapen in de wei, bleken er nog drie beesten te zijn
aangevallen door de hond. Deze dieren hadden verwondingen aan schouder en poten. Een van deze dieren had zodanig letsel dat het beest afgemaakt moest worden.

De politie heeft inmiddels zowel de eigenaar van de schapen als de eigenaar van de honden opgespoord. De eigenaar wacht het politie onderzoek af en overweegt nog om aangifte te doen. De eigenaar van de honden vertelde de rottweiler en de andere hond losliepen op het erf . Ze waren zaterdagmiddag gaan zoeken naar de honden, toen ze terug kwamen, bleken de honden al weer thuis te zijn. Hij is als bewaarder van zijn hond aangesteld en aangezegd dat de honden alleen nog aangelijnd buiten mogen komen. Morgen overlegt de politie met het Openbaar Ministerie over het vervolg in deze zaak.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 05-09-2010 16:29 | © Regio Midden en West Brabant |