Politie Zeeland


---

1609-2010 Auto tegen boom, Heinkenszand
Zaterdagavond rond 23.45 uur belandde een personenauto tegen een boom op het Clara's Pad in Heinkenszand.

Toen agenten van de Zeeuwse politie ter plekke kwamen verklaarde de 24-jarige bestuurder van de auto (afkomstig uit de gemeente Reimerswaal) dat hij was gehinderd door een tegenligger. Hij had daartoe een stuurcorrectie moeten maken en was daarom tegen een boom aan gereden.

Toen de man tegen de agenten praatte, roken zij dat hij alcohol had gedronken. Zij hebben een blaastest gedaan bij de man. Hieruit bleek dat hij meer dan drie keer teveel had gedronken.

Het rijbewijs van de man is ingevorderd.


1610-2010 Visser in Ouwerkerk bekeurd
Omstreeks 00.45 uur in de nacht van zaterdag op zondag ontdekten surveillerende agenten van de Zeeuwse politie dat er werd gevist bij de Nieuwendijk in Ouwerkerk.

Toen zij stopten om poolshoogte te nemen en ontdekten dat er wat vissers bij een vuurtje stonden. Ook waren er tentjes opgezet en lag er een roeiboot en een groot visnet bij de vissers. Er stonden 7 emmers met schelpdieren, onder andere kokkels.

Eén van de mannen had een waadpak aan dat nog nat was. Deze man, een 52-jarige Purmerender, kreeg een proces-verbaal vanwege het illegaal vissen.

De boot en het visnet zijn in beslag genomen door de agenten.


1611-2010 Rijbewijs ingevorderd, Goes
Omstreeks 02.15 uur in de nacht van zaterdag op zondag werd het rijbewijs van een 35-jarige man uit de Filipijnen ingevorderd.

Eén en ander gebeurde op de Oostwal in Goes. De man had bijna drie keer teveel gedronken.

Hij was in het bezit van een Belgisch rijbewijs en dat moest hij inleveren bij de agenten.