Politie Zeeland


---

1606-2010 Winkeldief aangehouden in Sluis
Zaterdagmiddag tegen 17.00 uur werd door agenten van de Zeeuwse politie een winkeldief aangehouden in Sluis.

Personeel van een winkel in de Kapellestraat ontdekten, doordat de alarmpoortjes afgingen in de winkel, dat de 20-jarige man uit Gent een fles parfum had gestolen ter waarde van enkele tientallen euro's.

De man werd, na een korte achtervolging, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij heeft in zijn verklaring gezegd dat hij werd opgestookt door een vriend van hem.

De Gentenaar kon zich niet legitimeren en heeft een familielid bereid gevonden om naar het politiebureau te komen met zijn identiteitsbewijs. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


1607-2010 Inbraak in woning, Vlissingen
Tussen zaterdag 14.15 uur en 17.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Irislaan in Vlissingen.

In afwezigheid van de bewoners werd een deur geforceerd. Uit de woning werden sieraden weggenomen.


1608-2010 Illegaal vissen bestraft, Spui
Zaterdag rond 16.00 uur zijn twee vissers (53 en 57 jaar uit Terneuzen) beboet door de Zeeuwse politie.

Naar aanleiding van een melding van een voorbijganger zijn agenten van de Zeeuwse politie een kijkje gaan nemen bij de Otheense Kreek in Spui (gemeente Terneuzen). Zij troffen daar twee mannen die aan het vissen waren met een zgn. kruisnet. Om het zichzelf geriefelijk te maken hadden de mannen een vuurtje gestookt en meteen maar een boompje omgezaagd om hun 'stekkie' wat groter in omtrek te maken.

De mannen hebben bekeuringen gekregen voor alle strafbare feiten die zij hadden gepleegd. Ook heeft de visvereniging waar zij beide bij aangesloten zijn hun vergunning ingetrokken.