Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Harderwijk - Tweemaal aangehouden                         |

Een 23-jarige man uit Uddel is in de vroeg ochtenduren van zondag 5 september tot tweemaal toe aangehouden door de politie, eerst wegens vernieling en de tweede keer wegens belediging van politiemensen.


Rond 04:30 kwam de politie de man tegen op de Bruggestraat, waar hij het nodig vond om bij een restaurant een raam van een terrasafscheiding te vernielen. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor werd de man heengezonden, maar wond zich vervolgens enorm op over het feit dat hij niet door de politie werd thuisgebracht, en hij naar huis moest lopen. De man uitte hierbij forse beledigingen aan het adres van de politie, en werd daarop opnieuw aangehouden. De politie maakt over beide strafbare feiten proces-verbaal op.

|     |Ermelo - Man aangehouden op verdenking mishandeling       |

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 5 september een 19-jarige man uit Ermelo aangehouden op verdenking van mishandeling. De man was een café uitgezet vanwege zijn vervelende gedrag, en zou daarna een bierglas richting twee medewerkers van het café hebben gegooid, waardoor één van hen een hoofdwond opliep.


Het voorval vond plaats op de Stationsstraat, rond 03:30 uur. Toen de politie ter plaatse kwam was sprake van een nogal onrustige situatie en was niet direct duidelijk wat er gebeurd was. In eerste instantie zijn twee mensen aangehouden op verdenking van mishandeling, maar na enkele gesprekken bleek de verdenking tegen één van hen ongegrond. Deze man is heengezonden. De 19-jarige man is wel ingesloten, en de politie maakt proces-verbaal op.

|     |Ermelo - Jongen aangehouden voor diefstal jas en fiets    |

Kort na bovengenoemde aanhouding was het opnieuw onrustig op de Stationsstraat in Ermelo en zag de politie ineens een groepje jongeren rennen. Naar eigen zeggen zaten ze achter een jongen aan die een fiets en jas gestolen had.


Op aanwijzing van het groepje jongeren is de desbetreffende jongen om 03:40 uur aangetroffen en aangehouden door de politie. De jongens die hem achtervolgden bleken de jas en fiets die hij had willen stelen al te hebben afgepakt. De aangehouden jongen, een 18-jarige inwoner van Putten, bleek de fiets en jas te hebben weggenomen vanaf de oprit van een woning aan de Berkenlaan in Ermelo. Hij legde op het politiebureau een bekennende verklaring af. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

|     |Heerde - Inbraak in woning                                |

In de nacht van zaterdag op zondag 5 september is er ingebroken in een woning aan de Zwolseweg in Heerde. Er is een grote hoeveelheid gereedschappen en bouwmaterialen weggenomen.


De woning wordt op dit moment gerenoveerd. Zaterdagavond is men tot ongeveer 22:00 uur bezig geweest en is alles afgesloten. Vanochtend bleek er te zijn ingebroken, door een deur te forceren. Er zijn allerlei spullen weggenomen, variërend van gereedschappen tot bouwmaterialen, verf en pakjes schroeven. Gezien de omvang van de buit is mogelijk gebruik gemaakt van een aanhangwagen of ander groot voertuig. Vermoedelijk zal deze aan de achterzijde zijn geparkeerd. Omdat deze woning in het centrum ligt en de inbraak tijdens een uitgaansavond/nacht is gepleegd, hoopt de politie dat iemand iets gezien heeft. Of mogelijk een voertuig heeft zien staan aan de Zwolseweg of Prins Bernhardlaan die gebruikt kan zijn bij deze inbraak. Getuigen kunnen de politie bellen via 0900-8844.

|     |Harderwijk - Fietsbanden lekgestoken                      |

De politie heeft zaterdagnacht 4 september, rond 04:00 uur, een 16-jarige jongen uit Biddinghuizen betrapt op het leksteken van de banden van ongeveer 10 fietsen. De politie roept gedupeerden op aangifte te doen.


Het voorval vond plaats aan de Hondegatstraat in Harderwijk. Surveillerende agenten troffen ter plekke een groepje van ongeveer 8 jongeren aan. Gezien was dat de 16-jarige stekende bewegingen maakte in de richting van meerdere fietsbanden. Ter plekke werden minstens 10 fietsen met lekke banden aangetroffen. De jongen is aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Vlak bij de plek waar hij gezeten had werd een mes op de grond aangetroffen. Één gedupeerde meldde zich ter plekke bij de politie en heeft aangifte gedaan. De politie roept de overige gedupeerden op om via www.politie.nl aangifte te doen van de vernieling van hun fietsband.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --