Politie Haaglanden

Persberichten 5 september

Haaglanden, 05-09-2010

Schietincident met dodelijke afloop
Zoetermeer- Zondag 5 september rond 05:00 uur vond een schietincident plaats voor een partycentrum aan de Van der Hagenstraat. Rond dat tijdstip zijn meerdere schoten gelost. Politieagenten die in dezelfde wijk bij een ander incident waren, hoorden de schoten en waren snel ter plaatse. Er is nog eerste hulp verleend aan het slachtoffer, een 23-jarige Rotterdammer maar hij is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. Bij het partycentrum was een feest gaande met zon 800 bezoekers. Van de meeste bezoekers zijn de gegevens genoteerd en zij worden later nog benaderd. Mensen die daar behoefte aan hebben, worden opgevangen door de vrijwilligers van Bureau slachtofferhulp. Na het schietincident zijn drie personen aangehouden (36 en 38 jaar oud). Op dit moment wordt onderzocht of zij betrokken zijn bij het schietincident. Toedracht en aanleiding van het schietincident zijn op dit moment nog onduidelijk. Er is een rechercheteam samengesteld. Mensen die iets gezien of gehoord hebben worden verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Zoetermeer via telefoonnummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem dan kunt u bellen met 0800-7000.

Gewapende overval
Den Haag- Zaterdag 4 september rond 07:15 uur vond een gewapende overval op een supermarkt aan het Heeswijkplein. Twee daders kwamen de winkel binnen en hebben de aanwezige personeelsleden bedreigd met een vuurwapen en een mes. De personeelsleden werden gedwongen de kluis te openen. De daders zijn er vervolgens lopend vandoor gegaan in de richting van de Erasmusweg. Zij hebben enkele duizenden euros buitgemaakt. De politie is op zoek naar getuigen, zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Zuiderpark, telefoonnummer 0900-8844.

Twee keer tegen de lamp
Den Haag- Vrijdag 3 september rond 22:30 uur zagen surveillerende politieagenten een 45-jarige Haagse automobilist met hoge snelheid zijn auto inparkeren bij de Schoutendreef. Daarbij nam hij ook het stoepje mee. Zij lieten de Hagenaar een blaastest doen. Hij blies 850 ugl. Aan het bureau bleek dat de man ook al een rijontzegging had tot maart 2011. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beveiligers houden inbrekers aan
Den Haag- Zaterdag 4 september rond 22:45 uur heeft een beveiliger van het Haga-ziekenhuis aan de Leyweg twee inbrekers ( Hagenaars van 20 en 21 jaar) aangehouden. Het tweetal was via de regenpijp van de zusterflat geklommen. Het tweetal is overgedragen aan de politie. Zij zijn inmiddels voorgeleid en ingesloten.

Fietser ernstig gewond na aanrijding
Zoetermeer- Vrijdag Op 3 september rond 16:30 uur is een 46-jarige Haagse fietser ernstig gewond geraakt bij de 2e Stationstraat. Volgens een getuige haalde de fietser een bromfietser in en zag daarbij vermoedelijk een personenauto over het hoofd. De Hagenaar remde hard en sloeg daarna over de kop. Hij kwam op de rijbaan terecht en een automobilist kon hem, ondanks krachtig remmen, niet meer ontwijken. Diverse omstanders hebben direct eerste hulp geboden. De traumahelikopter is ingezet. De Hagenaar is per ambulance vervoerd naar een Rotterdams ziekenhuis. Zijn toestand is nog kritiek.