Ingezonden persbericht

05-09-2010
PERSBERICHT: ZESDE PLAATS VOOR ROBERT DOORNBOS IN ADRIA

Dit weekend racete Robert Doornbos tijdens de Superleague Formula op het circuit in het Italiaanse Adria. Het circuit zelf is heel technisch door de aaneenschakeling van rechte stukken en korte bochten, waardoor het moeilijk inhalen is.
De 16 wagens werden zoals gebruikelijk opgedeeld in 2 groepen van 8 elk, en de Corinthians wagen van Robert Doornbos kwam na de loting uit in groep A.

In de kwalificatie krijgen de piloten slechts 10 minuten om een snelle tijd te laten noteren, en jammer genoeg eindigde Doornbos niet bij de eerste 4 in zijn groep. Die mogen namelijk doorgaan naar de volgende ronde om zo te strijden om de pole position.

De wagen van Corinthians kan in de 1e wedstrijd toch goed terugvechten en rijdt naar een 8e plaats aan de finish.

Robert kan zich van dezelfde startplaats in race 2, mede door een snelle pitstop van het Azerti team, opwerken naar de 6e positie. De Belg Vervisch weet hem echter te passeren, maar een late stop&go penalty voor FC Porto, tot dan 4e, zorgt toch dat de Corinthians bolide als zesde wordt afgevlagd.

Robert Doornbos: "We hebben sinds de heropbouw van de wagen na het ongeval in Zolder constant problemen met de balans. Die hadden we ook al in Brands-Hatch, maar ik merk toch verbetering. De 2e race was zonder meer de beste, ik had zelfs de snelste wedstrijdronde! Ik nam een goede start en het Azerti team leverde een geweldige pitstop af, waarvoor dank. Spijtig dat ik door AC Milan wat werd opgehouden, anders had er meer ingezeten. Ik kijk uit naar Portimao over 2 weken, ik won op het Portugese circuit al eens in de A1GP dus dat biedt perspectieven."

Neem voor meer informatie contact op met GR8 Industries, Sanne Hoogeveen (sanne@gr8industries.com)