Zesde editie Week van de Alfabetisering 6 september 2010 van start

07/07/2010 10:56

Stichting Lezen & Schrijven

Op maandag 6 september 2010 start de zesde editie van de Week van de Alfabetisering. Een week die door middel van ludieke acties verspreid over Nederland aandacht vraagt voor het belang van taal, lezen en schrijven: de benodigde basisvaardigheden om mee te kunnen doen in de samenleving. De Week van de Alfabetisering vindt traditioneel plaats in de week rondom UNESCO's Wereldalfabetiseringsdag op 8 september. De aftrap van de Week vindt plaats in Den Haag. Het Forum AtotZ geeft maandag in perscentrum Nieuwspoort een persconferentie waarin de leden, waaronder Frans Bauer, Humberto Tan en Daphne Deckers, hun plannen voor komend jaar bekend maken.

Thema van de Week van de Alfabetisering

Het thema van de Week van de Alfabetisering 2010 is: Samen werken aan geletterdheid draait om twee letters: NU! "Het thema bevat twee elementen die van essentieel belang zijn in de strijd tegen laaggeletterdheid, namelijk samenwerking en directe actie. De enige manier om dit probleem op te lossen is door samen nu aan de slag te gaan", aldus Margreet de Vries, directeur van Stichting Lezen & Schrijven. Stichting Lezen & Schrijven geeft graag de voorzet, en roept Nederland op om mee te doen aan de Week van de Alfabetisering 2010.

Activiteiten door het hele land

De Week van de Alfabetisering wordt georganiseerd door Stichting Lezen & Schrijven in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Op de vernieuwde website www.weekvandealfabetisering.nl vindt u een actueel overzicht van de activiteiten. De eerste activiteiten, naast de persconferentie van Het Forum AtotZ, zijn inmiddels bekend. Op woensdag 8 september vindt de uitreiking van de Nationale Alfabetiseringsprijzen in Den Bosch plaats. Op donderdag 9 september is er een groot taalfeest voor basisschoolkinderen in Rotterdam waar o.a. een scene uit de musical Kruimeltje wordt gespeeld met bekende Nederlanders en rapper Yes-R een optreden verzorgt. Diezelfde dag is ook het eerste Nederlandse Congres Gezondheidsvaardigheden in Amersfoort.





http://www.weekvandealfabetisering.nl